Reformierakonna populaarsus hüppas juba 37,7 protsendi peale (31)

BNS
Copy
Kaja Kallas Reformierakonna üldkogul Ugalas
Kaja Kallas Reformierakonna üldkogul Ugalas Foto: Elmo Riig

Reformierakonna populaarsuse tõus jätkub, jõudes 19. juuniks jubs 37,7 protsendi peale, selgub Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud Norstati uuringust.

Kui veel juuni alguses oli Reformierakonna toetusnäitaja 30,3 protsenti, siis nädal hiljem oli see teinud enam kui seitsmeprotsendilise hüppe ülespoole. Teisel kohal on 19. juuni seisuga Keskerakond 20,2 protsendiga, kaotates nädalaga populaarsusest veidi üle protsendi.

Kolmas on jätkuvalt Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), keda iseloomustab populaarsusnäitaja pidev ja suur kõikumine. Näiteks kui mai teisel poolel oli EKRE toetusnäitaja 16,8 protsenti, siis nädal hiljem oli see hüpanud 19 peale. Üle-eelmisel nädalal püsis see 19,1 protsendi peal, et 19. juuniks kukkuda 15,2 protsendi juurde.

EKRE-le on järgi võtmas Sotsiaaldemokraatlik Erakond, kes kasvatas nädalaga toetust üle nelja protsendi ja jõudis 19. juuniks 13,6 protsendini. Isamaa on samas languses, kaotades nädalaga toetusest üle kolme protsendi ja omades 19. juuniks 5,6-protsendilist toetust.

Eest 200 toetus on nelja protsendi peal ja rohelistel 1,7 juures.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut on 2016. aasta jaanuaris asutatud mõttekoda, mis uurib ja analüüsib Eesti ühiskonnas toimuvaid sotsiaalseid protsesse.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles