Riigisekretär keeldus Vaheri pakutud elamislubade uurimiskomisjoni juhi kohast

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Loot
Heiki Loot Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Riigisekretär Heiki Loot ütles täna, et tema hinnangul pole veel ühe uurimiskomisjoni moodustamine põhjendatud, sest peaministri hinnangul peaks elamislubade andmisega seotud küsimusi uurima riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon.

Siseminister Ken-Marti Vaher tegi nädala alguses riigikantseleile ettepaneku moodustada elamisloaskandaali uurimiseks ekspertkomsjon, mida hakkaks juhtima riigisekretär Heiki Loot.

Loot kirjutas vastuses Vaherile, et ettepanekus on viidatud vabariigi valitsuse seaduse §-ile 81 lõikele 6, mis annab riigisekretärile õiguse teha peaministrile ettepanekuid ministri õigusaktide peatamise ja kehtetuks tunnistamise küsimuste vabariigi valitsuse istungi päevakorda kinnitamiseks.

«Meenutan, et peaministri hinnangul peaks elamislubade andmisega seotud küsimusi uurima riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon,» sõnas Loot. «Seda arvestades leian, et veel ühe uurimiskomisjoni moodustamine ei ole põhjendatud.»

Loot juhtis samas tähelepanu, et vabariigi valitsuse seaduse § 95 lg 1 kohaselt on minister kohustatud teostama teenistuslikku järelevalvet ministeeriumi struktuuriüksuste ja ministeeriumi valitsemisala valitsusasutuste üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles