Vakra Nõmme turul toimunust: tule taevas appi!

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Mihkel Maripuu

Nõmme endine linnaosavanem Rainer Vakra, kelle ametiajal ehitati Nõmme turg, peab sel nädalal turuhoonelt uksed minema viinud töömeeste käitumist kriminaalseks.

Vakra rääkis, et inimlikult saab ta rahata jäänud töömeeste käitumisest aru, kuid peab seda siiski kuriteoks, vahendab Reporter.ee.

«See, mida ma eile televiisorist uudistest nägin – no ütleme ausalt, tule taevas appi!» ütles Vakra. «Me oleme jõudnud tagasi üheksakümnendatesse, kus siilisoenguga mehed tulevad ja tõstavad uksi eest ära. Lihtsalt päise päeva ajal varastatakse kedagi tühjaks!»

Töömehed jättis rahata turu ehituse ajal pankrotti läinud OÜ Raketis Grupp, mille omanikud jätkasid turu ehitamist uue firma Marmel-E nime all. Vakra selgitas, et uue ehitaja leidmiseks korraldati toona riigihange ja eelistada tuli odavaimat pakkujat, arvestamata firma omanike varasemat tegevust.

«Avasime ümbrikud ja see, kes tegi vähempakkumise, selle ka võitis. Kõikvõimalikke selliseid seoseid, et kes tunneb kedagi Facebookis ja kes on kelle lellepoeg, ei ole meil loomulikult õigust ega ka põhjust kontrollida,» rääkis Vakra.

Töömeestel firmast Ingenious OÜ on ette näidata paberid, mis kinnitavad, et turuhoone uksed ja aknad kuuluvad neile ning keegi pole üleandmisaktile alla kirjutanud.

«Reporteriga» rääkinud vandeadvokaat Alar Urm kinnitas aga, et uksed ja aknad saavad ehitise osaks hetkel, kui need selle külge kinnitatakse ja ehitis omakorda on kinnisasja osa. «Nii et töömehed käitusid omavoliliselt ja omavoli eest võivad nad isegi kriminaalasja kraesse saada,» ütles ta.

Uste ja akende hoone osaks saamise sätestab tsiviilseadustiku üldosa seaduse paragrahv 55 ja see kehtib ka näiteks juhul, kui maja on ehitatud varastatud materjalidest. «Töömeeste eksimus on selles, et nad arvavad, et uksed on nende omad, kuna nad ei ole saanud raha, aga uks sai selle ehitise omaniku omaks alates sellest hetkest, kui see pandi maja külge. See uks on alates kruvi kinnikeeramise hetkest majaomaniku oma,» selgitas Urm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles