Hiinlastega abiellunud Pakistani naised lõpetavad prostituudina (2)

Copy
Pakistani naine abiellumas Hiina mehega, kellega kohtus läbi abieluagentuuri.
Pakistani naine abiellumas Hiina mehega, kellega kohtus läbi abieluagentuuri. Foto: Youtube

Pakistani pered panevad oma tütred hiinlastele mehele, lootes vastutasuks majanduslikult paremat elujärge. Tihti tähendab see aga tütre prostituudiks müümist. 

Paljud Pakistani perekonnad panevad oma tütred mehele hiinlastele, kes väidavad end olevat rikkad ja kristlased. Nii loodavad pered võimaldada head elu tütardele ning samal ajal saada ka endale lisaraha, kirjutab RFE/RL.

Paljud pered osalevad selles protseduuris heauskselt. «Me arvasime, et meie tütar saab õnnelikuks, nad lubasid talle head aelu,» ütles Parveen, ühe inimkaubanduse ohvri ema RFE/RL-ile.

See, mis Pakistani naisi Hiinas ees ootab, on aga midagi muud – sunnitud prostitutsioon ning peksimine, kui käskudele ei alluta. Raha, mida perekonnale lubati, aga ei saabu kunagi.

Selline saatus tabas Rimshat, kes kurtis videokõnes läbi pisarate oma vanematele, et «mees käsib mul raha teenimiseks seksida kõikide oma sõpradega, kes meid külastavad. Ta peksab mind, kui ma keeldun,» rääkis Rumsha, kes anus päästmist.

Rimsha on endiselt Hiinas ning ta pole ainuke, kellel on selline saatus. RFE/RL kirjutab levinud skeemist, mille ohvriks langes ka Rimsha. Vaestest perekondadest pärit Pakistani kristlasi meelitatakse abiellu Hiina meestega ning seda tehakse kristlike vaimulike kaudu, kes aitavad vahendajatel leida sobivaid naisi, kirjutas South China Morning Post.

Kuigi Pakistani võimud on vahistanud inimesi, kes on mahitanud seda tüüpi abielusid, siis hoidub Islamabad avalikust kriitikast Hiina suhtes. Hiina on Pakistani jaoks oluline majanduslik ja julgeolekupartner, mistõttu Pakistan üritab igati vältida võimalikku suhete halvenemist, vahendab RFE/RL.

Ohvrite kurb kogemus

RFE/RL sai kontakti mitme naisega, kes on sattunud petuskeemi ohvriks. Nende sõnul käitusid abikaasad enne Hiinasse jõudmist hästi, kuid nende kohale jõudes muutus kõik.

Enamik neist, kellele naised mehele pandi, ei ole kristlased ega rikkad. Oma 15-aastase tütre Saweera hiinlasele mehele pannud Azra ütleb, et abikaasa sundis ta tütart prostituudiks, et see teeniks tagasi pulmadele kulutatud raha.

Enamik ohvritest kinnitab, et neid sunniti prostitutsioonile ning keeldumise korral järgnes peks. Üks ohver tunnistas RFE/RL-ile, et teda ähvardati neerude eemaldamise ja tapmisega.

Mõnel naisel on õnnestununud ka põgeneda. Üks neist, 23- aastane Natasha Masif, pidi oma mehele raha teenima prostituudina. Tema õnneks kohtas ta Pakistanist pärit õpilast, kes oli pärit tema vanematega samast kogudusest. Teeseldes klienti suutis õpilane saada Natashaga kokku ja aidata tal põgeneda, vahendab RFE/RL.

Teist ohvrit, 18-aastast Lahorest pärit Nainat, pidas abikaasa teenijana. Pärast nelja kuud ränka tööd suutis ta veenda oma meest, et see lubaks tal minna Pakistani, misjärel ta enam Hiinasse ei naasnud.

Valik langeb vähe haritutele

Abielupettuste ohvriks satuvad tihti maapiirkondade pered, kes on kirjaoskamatud ja kristliku taustaga. Kristlike kogukondade vaesus ja marginaliseeritus seab nende noored naised ohtu, nendib Saleem Iqbal, kristlasest Pakistani aktivist.

Pakistani naiste ärakasutamine on muutunud viimastel aastatel tavapärasemaks, vahendab South China Morning Post. Väljaanne lisab, et varem toodi Hiinasse naisi teistest lähemal asuvatest vaesetest riikidest, näiteks Põhja-Korea, Laos ja Vietnam.

Nõudlus välismaa naiste järele tuleneb sellest, et Hiinas aastakümneid kestnud ühe lapse poliitika on kallutanud soolist tasakaalu, kirjutab South China Morning Post.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles