Malis haavata saanud kaitseväelastest ei vaja haiglaravi enam keegi

Andres Einmann
Copy

Malis Gao sõjaväebaasis rünnakus vigastada saanud kaitseväelastest ei vaja praeguseks haiglaravi enam keegi.

Kaks viga saanud kaitseväelast on Eestis kodusel ravil ning neli viibib Malis oma üksuse juures. Eestisse tulevad kergemalt haavatud koos muu üksusega.

Pühapäeval jõudis Malisse kohale jalaväerühm Estpla-32, mis vahetab välja seal seni teeninud jalaväerühma Estpla-30, ütles leitnant Taavi Laasik kaitseväe peastaabi pressiosakonnast.

Uus jalaväerühm võtab Malis teenistuse üle järk-järgult ning senine üksus tuleb Eestisse tagasi augusti keskel. Täpne kuupäev ei ole praegu veel teada.

Enesetaputerroristid ründasid 22. juuli õhtul autosse paigutatud isevalmistatud lõhkekehaga sõjaväebaasi Malis Gao linnas, kus teenivad Eesti, Prantsuse ja Mali kaitseväelased. Rünnaku eest võttis vastutuse Al-Qaeda kohalik haru.

Rünnakus sai teiste seas haavata kuus operatsioonil Barkhane teenivat Eesti kaitseväelast. Kaks Eesti kaitseväelast toimetati üle-eelmisel nädalal Pariisi ja sealt edasi Eestisse.

Gao sõjaväebaasis teenib ühes rotatsioonis korraga ligi 50 kaitseväelast - jalaväerühm Estpla ja rahvusliku toetuselement. Prantsuse armee juhitaval mässutõrjeoperatsioonil Barkhane on eestlaste ülesanne lisaks patrullimisele ka baasi julgeoleku tagamine ja kiirreageerimisülesannete täitmine.

Operatsioon Barkhane on Prantsusmaa juhitav mässutõrjeoperatsioon Saheli piirkonnas. Selle eesmärk on toetada Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Nigeri ja Tšaadi võitlust islamiäärmuslastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles