Hooli oma töötajate silmade tervisest – telli Nägemisuuringud ettevõttesse kohapeale

Copy
Foto: Nägemisuuringud OÜ

Kuiv õhk ja pidev töö arvutiga on silmadele suur koormus. Tõsisemate kahjustuste ärahoidmiseks peavad eriti just kontoritöötajad oma silmade eest hoolt kandma ning laskma neid regulaarselt kontrollida. Nüüd on see eriti lihtne ja mugav, sest silmakontrolli saab tellida ettevõttesse kohapeale.

See on tööandjatele hea võimalus hoolida oma töötajatest ning anda panus nende silmade tervisesse, räägivad ettevõtte Nägemisuuringud optometristid, kelle sõnul on osaletud Elisas tervisepäeval ning käidud kontrollimas ka Tartu Hooldekodu elanike silmi. Tagasiside on alati olnud väga positiivne ning enim hindavad tööandjad teenuse puhul just mugavust ja aja kokkuhoidu.

Lisaks nägemiskontrollile ning kõikidele vajalikele uuringutele saab klient kontorist lahkumata tellida prillid või vahetada vanad klaasid uute vastu, sest Nägemisuuringutega käib kaasas väike mobiilne prillipood. Ühtlasi jagavad optometristid kasulikku nõu silmade tervise eest hoolitsemiseks. 

Foto: Nägemisuuringud OÜ

Kahjulik sinine valgus

Tänapäeval veedavad inimesed peaaegu poole oma päevast erinevate ekraanide ees ja nutiseadmeid kasutades. Silmadele on see väga suur koormus. See on ka üks oluline põhjus, miks üha sagedamini on probleeme silmade väsimuse ja kuivusega ning ka prillikandjate hulk on märkimisväärselt suurenenud, selgitavad optometristid ning rõhutavad, et just seetõttu tuleks silmade tervisesse teadlikumalt ja hoolikamalt suhtuda ning arvutiga töötades järgida 20/20/20 reeglit ehk teha iga 20 minuti järel 20 sekundit pausi ning vaadata midagi 20 meetri kaugusel.

Lisaks sellele kiirgavad ekraanid kahjulikku sinist valgust, mis väsitab silmi ja avaldab nägemisele otsest negatiivset mõju. Kuigi peamine sinise valguse allikas on päike, siis on päikeselt saadud sinise valguse kogus igati loomulik ning suurimad ebaloomuliku sinise valguse allikad on ekraanid, mida me päevast-päeva vaatame.

Sinine valgus on kahjulik silma läätsele ja võrkkestale, võib tekitada ärritust (näiteks kuiva silma sündroomi), vähendada tähelepanuvõimet ning häirida isegi keha normaalset ööpäevast rütmi, loetlevad optometristid erinevaid ohukohti. 

Foto: Nägemisuuringud OÜ

Nägemisuuringud pakuvad ettevõtetele kahte erinevat paketti. 

I pakett: silma refraktsiooni mõõtmine autorefraktomeetriga ja silmarõhu mõõtmine

Silmarõhku on vaja mõõta regulaarselt, sest muutused selles võivad viidata näiteks raskele silmahaigusele nagu glaukoom. Glaukoom algab vaevusteta ja areneb aeglaselt. Refraktsiooni mõõtmisega on võimalik saada teada, kas prillid on vajalikud ja kas inimene on vaja edasi suunata optometristi vastuvõtule.

II pakett: nägemiskontroll koos prilliretsepti väljastamisega

  • Nägemisteravuse kontroll
  • Silma optilise keskkonna mõõtmine ehk refraktomeetria
  • Vajadusel sarvkesta kumeruse mõõtmine
  • Olemasolevate prillide mõõtmine
  • Silmarõhu mõõtmine
  • Silmade kuivuse testimine
  • Prilliretsepti väljastamine
  • Uuringu kokkuvõte

5 head soovitust tervete silmade heaks

  • Arvutiga töötades järgige reeglit 20-20-20 ehk tehke iga 20 minuti järel 20 sekundit pausi ning vaadake midagi 20 meetri kaugusel.
  • Kui töötate arvutiga rohkem kui kaks tundi päevas, siis kasutage spetsiaalseid sinist valgust blokeerivaid prilliklaase.
  • Kaitske silmi kahjuliku UV-kiirguse eest.
  • Järgige tervislikke eluviise ja jooge palju vett.
  • Käige regulaarselt silmakontrollis.

Uurige lähemalt ja broneerige nägemiskontroll: www.nagemisuuringud.ee

Copy
Tagasi üles