Vald kinkis pere ainsa ligipääsu naabrile (10)

Mari Mets
, reporter
Copy
Einar Sinijärv näitab uut piiriposti, mis jätab seni üldkasutatava omanikuta tee nüüd naabri maale.
Einar Sinijärv näitab uut piiriposti, mis jätab seni üldkasutatava omanikuta tee nüüd naabri maale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vald kinkis omanikuta teelõigu alles loodava kinnistu koosseisu, nii et naabrite ainus ligipääs läheb täielikult vastasmaja käsutusse.

Omanikuta on seni ka sama tee eelnevad lõigud, mis tähendab, et kui ka nende teejuppide äärsed maad erastatakse koos teega, tuleb pidada kõikidel teeäärsetel majapidamistel eri omanikega läbirääkimisi sama tee eri lõikude läbimiseks. Vald aga pole huvitatud nii väheste majapidamiste kasutatava tee pidamisest ning soovitab lahendada teekasutuse küsimusi servituudiga.

Ühel juuli lõpu õhtul sõitsid Sinijärved jälle maale. Nende suvekodu asub Lota külas, Tartust 70 kilomeetri kaugusel Valgamaal. Oma väravast sisse sõites märkasid nad, et täpselt nende aia vastu on pandud uued oranžid piiripostid. Need olid paigutatud nõnda, et kahelt poolt majade ja erastamata maadega palistatud väikese külatee nende värava tagune lõik jäi tervenisti teisele poole piiri, naabri vastse maa peale.

Sinijärved imestasid, kas tõesti on arvatud nende ainus ligipääs majale hoopis naabrile, kelle maja on seisnud aastakümneid tühjalt ning laguneb hoogsalt. Kusjuures sellele vastasmaatükile on võimalik pääseda ka teiselt poolt – vallale kuuluvalt suuremalt kruusateelt. Nende majani aga ühtegi teist teed ei vii.

Nad süvenesid maa-ameti kaarti ja leidsid, et naabrid on hakanud kinnistut looma ning tehtud on piiriettepanek.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles