Metlev: see on poliitiline repressioon, mis on Eesti Vabariigis ennekuulmatu (1)

Postimees
Copy
Sergei Metlev.
Sergei Metlev. Foto: Joosep Pank/Postimees

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri kangutamine ametikohalt EKRE poliitikute poolt kujutab endast suurt ohtu ühiskonnale, kirjutas sotsiaalmeedias abipolitseinik, Eesti Mälu Instituudi teavituse ja koostöö valdkonna juht Sergei Metlev.

«See on poliitiline repressioon, mis on Eesti Vabariigis ennekuulmatu. Isegi siseministeeriumi ametnikel ei ole infot!» kirjutas Metlev.

«Kui EKRE saab oma tahtmise ja Vaher vallandatakse pärast seda, kui ta täitis valitsuse soovi ja arvutas võimalike kärbete tagajärgi, mis EKREle ei meeldinud, siis on Eesti riik muutunud EKRE võimkonnas autokraatiaks ja põhiseaduse väärtused enam ei kehti seal. Keegi ei saa enam riigiteenistuses ausalt rääkida ja oma erialatööd korralikult teha ilma repressioone kartmata. Ma ootan Isamaa ja Keskerakonna seisukohta,» lisas ta.

Siseminister Mart Helme alustas politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri suhtes distsiplinaarmenetlust ning alates reedest on Vaheriga töösuhe peatatud.

Mart Helme kinnitas töösuhte peatamist ERR-ile. Helme süüdistas veel Vaherit usalduse kaotuses ja valetamises.

«Nii nagu ma aru saan, on Elmar Vaher eile ka «Aktuaalses kaameras» valetanud, et tuleb suur koondamine. Mingit koondamist ei tule, mingisuguseid palgakärpeid ei tule, vastupidi, nagu täna valitsus otsustas, me suunasime terve hulga miljoneid päästeameti kordonite ja politseijaoskondade remontimiseks,» rääkis Helme ERR-ile.

«See ülesanne, mille Elmar Vaher sai oli ettepanekute tegemine, kui tekib vajadus teha kärpeid. Et missugused võiksid olla kärpe tegemise kohad,» lausus Helme.

PPA juht Vaher teatas omakorda, et kohtus täna siseminister Mart Helmet (EKRE) asendava rahandusministri Martin Helmega (EKRE), kes tegi talle ettepaneku omal soovil tagasi astuda.

«Kohtumiselt sain kaasa kaks paberit: minu nimel valmis kirjutatud lahkumisavalduse, millele ma alla ei kirjutanud, ning siseministri käskkirja minu teenistusest vabastamiseks, mis on sisult õigustühine. Mind on ametisse nimetanud vabariigi valitsus ja valitsus saab mind ka ametist vabastada. Uudist väidetavast teenistussuhte peatamisest ja distsiplinaarmenetlusest lugesin juba hiljem meediast,» edastas Vaher.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles