Helir-Valdor Seeder: PPA tegevuses on pikemat aega probleeme olnud (10)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Joosep Pank

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder hoidus küll kommenteerimast, kas ta Vaherit usaldab või mitte, kuid kinnitas ERR-ile, et PPA tegevuses on pikema perioodi jooksul probleeme olnud.

«Tuleb välja selgitada, kas ühe või teise poole etteheited vastavad tõele, kas neil on mingisugust alust või mitte ja oma otsustes toetuda faktidele. Kui need on selged suheldes kõikide osapooltega, siis tuleb langetada ka otsused ja tegutseda edasi,» ütles Seeder.

Ajakirjaniku küsimusele, kas Seeder usaldab Vaherit, ütles ta, et ei saa anda hinnangut olukorras, kus ta veel kõiki tagamaid ei tea. Sellegipoolest kinnitas Seeder ERRile, et politsei- ja piirivalveameti tegevuses on pikema perioodi jooksul probleeme olnud küll.

Isamaa oli ainsana Vaheri vastu

Kui eelnev, Keskerakonnast, IRL-ist (tänane Isamaa) ja sotsiaaldemokraatidest koosnev valitsus aasta tagasi Elmar Vaheri politseijuhiks kinnitas, oli toona Vaheri suhtes kõhklev vaid IRL, või täpsemalt öeldes nende juht Helir-Valdor Seeder.

Seeder soovis toona enda sõnul rohkem aega, et tutvuda kallinenud piiriehituse detailidega. Koalitsioonipartnerite hinnangul oli see aga poliitiline tähelepanu tõmbamine.

IRL kasutas toona Vaheri ametisse kinnitamisel venitamistaktikat, mistõttu lükkus Vaheri ametisse nimetamine nädala võrra edasi. Kui hea tava järgi esitavad koalitsioonipartnerid arutusele tulevate päevakorrapunktide kohta erisoovid päev varem, siis riigikogus IRLi fraktsiooni juhtiv Seeder jättis oma soovi viimasele minutile.

Riigikogu IRLi fraktsiooni aseesimees Priit Sibul selgitas aasta tagasi Postimehele, et  fraktsioonina toetavad nad Vaheri jätkamist. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles