Endised siseministrid võtsid sõna: Mart Helme, astu tagasi! (82)

Copy
Senini ei ole Helme oma seisukohti tagasi võtnud, ei Vaheri valetamises süüdistamises ega ka PPA juhi suhtes usalduse kaotamises.
Senini ei ole Helme oma seisukohti tagasi võtnud, ei Vaheri valetamises süüdistamises ega ka PPA juhi suhtes usalduse kaotamises. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Endised siseministrid tegid täna pöördumise Mart Helmele, millega paluvad tal ametist tagasi astuda.

Lugupeetud siseminister Helme

Pöördume Teie poole murega meie Eesti pärast. Teie ja Teie poja ning parteikaaslase, rahandusminister Martin Helme viimaste päevade teod ja väljaütlemised kahjustavad Eesti mainet ja julgeolekut. Te olete üle astunud Eesti «punasest joonest».

Politsei- ja piirvalveameti juhi lahkuma sundimine, kasutades selleks 30ndate Saksamaa või nõukogude aja uurimisorganite töövõtteid, on kohatu. Nii toimis lõppeval nädalal Teie ülesandeid täitnud Martin Helme, pannes peadirektori ette valmis kirjutatud lahkumisavalduse ja teise dokumendi, kuhu oli kantud kantsleri nimi, ehkki viimase kinnitusel ei olnud temaga räägitud. Need võtted on kohased repressiivvõimule, millele Eestis ei ole kohta. Kahetsusväärselt ei mõistnud Te ka sellist käitumist hukka. Vastupidi - õigustasite ja kaitsesite seda.

Parteipoliitika huvides ametnikest vabanemisel ei ole Eestis kohta.  

Käituge riigimehena ja astuge siseministri ametist tagasi, et anda selge sõnum, et ülalkirjeldatud käitumine ei ole Eesti uus normaalsus. Mõistame Teie ja Teie lähemate parteikaaslaste käitumise üheselt hukka. Eesti väärib riigimehest siseministrit.

Kalle Laanet

Margus Leivo

Hanno Pevkur

Katri Raik

Märt Rask

Ain Seppik

Olari Taal

Kommentaarid (82)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles