Orjapidamises süüdistatav kikkpoksija pääses vahi alt

Andres Einmann
Copy
Aap Vels Harju maakohtus.
Aap Vels Harju maakohtus. Foto: Tairo Lutter

Neli ja pool aastat vahi all olnud orjastamissüüdistusega Aap Vels pääses vanglast elektroonilise järelevalve alla, kuna riigikohus ei võtnud riigiprokurör Vahur Verte määruskaebust menetlusse.

Aap Vels oli vahistatuna trellide taga juba alates 2015. aasta aprillist. Süüdistuse järgi kuulub mees väljapressimiste ja vargustega tegelenud kuritegelikku ühendusse, mida juhtis 1990. aastate Eesti üheks kuritegelikuks liidriks nimetatud Andrey Kuzyakin.

Kogu lugu sai alguse kuriteoteatest Lääne-Virumaal, kus üks mees kurtis politseile, et temalt hakati nõudma valuraha ühe ärajäänud tehingu eest. Organiseeritud kuritegevusele spetsialiseerunud politseinikes äratas huvi ähvarduste sisu: kui mees ei maksa, siis sekkuvad asjasse Tallinna mehed, kes on kohalikest tunduvalt karmimad.

Prokuratuur süüdistab kikkpoksiga tegelenud Aap Velsi ka ühe noormehe orjastamises. Noomehel tekkis Velsi tuttavatega konflikt, mis lõppes kaklusega.

Pärast kaklust kutsus Aap Vels mehe endaga kohtuma ja selgitas, et kuna mees on läbi peksnud tema sõbrad, on ta nüüd 4000–5000 eurot võlgu. Süüdistuse järgi ähvardas Vels  teda peksuga ja mitte üksnes ei ähvardanud, vaid tarvitas ka tegelikult ohvri kallal füüsilist vägivalda. Vels ka mõnitas oma ohvrit, kutsudes teda hulluks, neegriks ja enda orjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles