ERR: Tallinnas otsib igal aastal umbes 4000 inimest kriisiabi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eluliini juhatuse esinaine Eda Mölder.
Eluliini juhatuse esinaine Eda Mölder. Foto: Priit Simson / Postimees

Kümme aastat tegutsenud Tallinna psühholoogilisse kriisiabi keskusesse pöördub abi saamiseks keskmiselt 4000 inimest aastas ja see number on majandustõusust või -langusest hoolimata püsinud stabiilsena.

Seevastu on muutunud mures inimeste probleemid, need on kuhjunud ning paljudel abivajajatel on välja kujunemas krooniline depressioon, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eluliini ja Tallinna psühholoogilise kriisiabi nõustaja Eda Mölder rääkis, et suvel puhkuste ajal on probleeme vähem, aga raskeim aeg on september ja oktoober, kui tulevad peale kooliskäimise raskused, pereprobleemid ja inimesed on tööga koormatud.

Selle aasta statistika järgi kurdetakse kõige enam igapäevaelu kriisi üle, olgu selleks siis isiksuse või suhteprobleemid, mure partneri või perega.

Teisel kohal on tervisehäiretega seonduvad probleemid ning kolmandal kohal õnnetusjuhtumid, mille juures inimestele valmistavad enim muret psüühilised traumad, psühholoogiline vägivald ja majanduslik või materiaalne kaotus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles