Vaata, millega üllatavad teatrid algaval sügishooajal

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: pexels.com

Seekordne kultuurisügis on kirev ja kaasakiskuv ning pakub suurejoonelist avastamisrõõmu igale maitsele. Valikust leiab nii uuslavastusi lastele, komöödiat, improteatrit, ooperit ja veel palju põnevaid elamusi. Tule ja saa osa kõigest põnevast, mida Eesti teatrid sel hooajal pakuvad.

EESTI RAHVA MUUSEUM- ERM

ERM Teater kutsub sel sügisel vaatama 1930. aastate muusikafilmide esteetikas ning kabareenumbritega vürtsitatud lavastust   „Ööpiltnikud“. Peaosades on Kristjan Lüüs ja Ott Sepp.

ERMi jõululavastus "Nääriäpu jõulupuu" pakub äratundmisrõõmu nii vanematele kui ka maguspõnevat ootusärevust lastele.

Endiselt on teatrikavas Rein Paku menukas lavastus „Keisri hull“, mis põhineb Jaan Krossi samanimelisel ajaloolisel romaanil.

Vaata lisa: https://www.erm.ee/

RAHVUSOOPER ESTONIA 

Suurejoonelised elamused rahvusooperis!

20. septembril jõuab lavale Gounod’ ooperi „Romeo ja Julia“ tänapäevane tõlgendus.

14. novembril Pärnu kontserdimajas ja 17. novembril Estonia kontserdisaalis kõlab emotsionaalselt haarav, psühhopõneviku vormis ooper, Korngoldi „Surnud linn“.

29. novembril jõuab vaatajateni fantaasiarohke ja rikkalike multimeediaefektidega muinasjutuballett „Alice Imedemaal“, mille autoriks on Gianluca Schiavoni.

2. novembril toimub Tallinna Jaani kirikus „Hingedepäeva kontsert“ ning 19. detsembril „Rahvusooperi jõulutervitus“.

31. detsembril tule vana-aastaõhtul Estonia ballile ja tantsi Estonia orkestri saatel, naudi Jevgeni Gribi tantsulavastust „Mees ja Naine“.

Kohtumiseni rahvusooperis!

NUKU TEATER- NUKU

„NUKU teatri uus hooaeg pakub tõsiseid teemasid läbi huumori ja mängurõõmu. Täiskasvanuid raputab Soome lavastaja Merja Pöyhöneni nuku- ja visuaalteatrilavastus „Tõrksa taltsutus”, autor William Shakespeare, kunstnik Rosita Raud ja uus tekstiseade Rein Raualt.

Sügise uuslavastused lastele on Otfried Preussleri „Röövel Hotzenplotz”, eesti rahvajutul põhinev „Päike, Kuu ja tähed” ja Ott Kiluski „Vapruse värinad”.

Kevadel on oodata August Kitzbergi „Tuulte pöörises”, Priit Pärna „Tagurpidi”, noortelavastust koreograaf Renate Keerdilt ja Jaanika Juhansoni „Kummituste suvi“.

VON GLEHNI TEATER - Elamuste kodu Nõmme südames!

Von Glehni Teatri uus hooaeg on alanud.

Lapsi ja peresid rõõmustame IGA PÜHAPÄEV pannkookide, lasteetenduste ja perefilmidega.

Alates 25. oktoobrist "Ristumine peateega". Jaan Tätte muinasjutt täiskasvanutele rahast ja armastusest. Laval Margus Prangel, Nero Urke, Ellen Kilgas, Pääru Oja.

31. oktoober Argo Aadli tragikoomiline menukas monotükk "Hullumeelse päevik". N.Gogol.

Hea muusika ei puudu kunagi meie majast. Novembri alguses paitab kõrvu

"3 meest, naine ja kontsert". Märt Avandi, Lauri Liiv, Johan Randvere ja Nele-Liis Vaiksoo.

Novembris on võimalik näha VGT trupi esituses Sławomir  Mrożeki "Serenaadi". Laval Krista Jürgenson, Monika Vana, Kärolin Liik, Kuldar Feldman ja Miguel Kaju.

Improteatrit saab meie majas pidevalt ise teha ja ka publikuna nautida.

Juba 4. oktoober esitab Improteater IMPEERIUM laval väljakutse Veikko Täärile ning 30. oktoober tähistame Eesti improteater 10 aastat suurejoonelise ühisetendusega "Improgeddon".

Jälgi mängu siin

www.vgt.ee

https://www.facebook.com/GLEHNITEATER/

Jälgi meid ka Instagramis.

ENDLA TEATER

Foto: Endla teater

23. oktoobril esietendub Endla Teatri Suures saalis ajalooline komöödia „Pidusöök“ (Kinoteater: Henrik Kalmet, Paavo Piik, Paul Piik). Mis juhtub, kui kokku saavad kuus pohmeluses vaevlevat Vana-Kreeka meest? Nad hakkavad veini jooma ja armastusest rääkima. Või nagu ütleb Sokrates, üks pidulistest: „Iga mees peaks abielluma – hea naine teeb ta õnnelikuks, halb naine teeb tast filosoofi.“ Osades: Sepo Seeman, Märt Avandi, Ago Anderson, Sander Rebane, Sten Karpov, Meelis Rämmeld ja Carmen Mikiver.

Vaata lähemalt siin.

DRAAMATEATER

Foto: Draamateater

„Võrk“: lugu sellest, kuidas uudisteankrust võib prohvet saada.

Howard Beale on aastaid teles uudiseid lugenud, kuid ühel päeval lastakse ta madala reitingu tõttu lahti. Nüüd otsustab ta otse-eetris kõik välja öelda, mida ta tegelikult asjadest arvab. Ootamatult saab vihasest vanamehest televisiooni suurim hitt ja kogu masinavärk asub sülle sadanud vaatajanumbritest [loe: rahast] viimast võtma. Nii luuakse „tänapäeva silmakirjalikkust paljastav prohvet“. Lee Halli värske näidend „Võrk“ põhineb Paddy Chayefsky samanimelisel filmil 1976. aastast.

„Võrk“ esietendus Londonis 2017. aastal. Inglise rahvusteatrist kolis lavastus 2019. aasta kevadel Broadwayle. Draamateatris on varasemalt lavastatud Lee Halli näidendid „Kaevuritest kunstnikud“ (2010) ja „Armunud Shakespeare“ (2016).

Lavastaja Hendrik Toompere jr, kunstnik Kristjan Suits (Tallinna Linnateater), kostüümikunstnik Jaanus Vahtra, videokujundaja Jekaterina Abramova, tõlkinud Kairi Kruus.

Osades Hendrik Toompere, Ivo Uukkivi, Marian Heinat, Kersti Heinloo, Markus Luik, Jüri Tiidus, Ain Lutsepp, Raimo Pass, Karmo Nigula, Kristo Viiding, Marta Laan, Taavi Teplenkov, Rein Oja.

Esietendus 26. oktoobril 2019 suures saalis.

Copy
Tagasi üles