Õppemaks kõigile. Tartu Ülikoolis küpseb rahateenimisplaan (30)

Mari Mets
, reporter
Copy
Koalitsioonikõneluste ajal avaldasid üliõpilased meelt ja nõudsid haridusele lisaraha. Seda ei tule ja seepärast on kaalumisel üldise õppemaksu kehtestamise idee. 
Koalitsioonikõneluste ajal avaldasid üliõpilased meelt ja nõudsid haridusele lisaraha. Seda ei tule ja seepärast on kaalumisel üldise õppemaksu kehtestamise idee. Foto: Eero Vabamägi

Rahapuuduses siplevas Tartu Ülikoolis arutletakse universaalse õppemaksu üle, mis võiks olla kõigile tudengitele umbes tuhat eurot aastas.

Tartu Ülikool (TÜ) on haaranud ohjad, et lobistada tagatubades mõtet küsida igaühelt kõrgkoolis õppimise eest raha ning arutada selle idee võimalikkust avalikkuses ja üliõpilaskonnaga. Vanaviisi jätkata enam lihtsalt ei saa. Üha aktiivsemalt mõtiskletakse sel teemal ka teiste ülikoolide senatites, samal ajal kombates tudengite reaktsioone ideele, mis oleks, kui küsiks õppimise eest raha kõigilt natuke, mitte osalt palju nagu vanasti, enne kõrgharidusreformi. Haridusjuhid viitavad, et OECD ekspertide 2007. aasta hinnangu järgi olekski selline süsteem Eestile kõige sobilikum.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles