Tallinn soovib üleriigilist viinamüügikärbet (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on Telliskivi loomelinnak hea näide kohast, mis võib piingust erandkorras pääseda, sest seal ei ole naabreid, keda hiline lärm häiriks.
Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on Telliskivi loomelinnak hea näide kohast, mis võib piingust erandkorras pääseda, sest seal ei ole naabreid, keda hiline lärm häiriks. Foto: Joakim Klementi/Eesti Meedia/scanpix Baltics

Tallinn leiab, et riik võiks kehtestada seaduse, mis sunniks kõrtsid öösel kell kaks uksi sulgema, kuid annaks kohalikule omavalitsusele õiguse erandeid teha.

Kuna nii Tallinnas kui ka Toompeal on võimul Keskerakond, siis võib see neil ka õnnestuda. Abilinnapea Kalle Klandorf tutvustas Postimehele linnavõimu plaani lähemalt. «Linnavalitsus juba arutas alkoholimüügi piirangute määruse projekti, aga me panime selle esialgu seisma sellepärast, et tahame laiemat arutelu,» ütles Klandorf.

Esiteks tahab linn kehtestada reegli, et alkoholimüügile spetsialiseerunud kauplused peavad asuma lastega tegelevatest asutustest vähemalt 150 meetri kaugusel. Seda ei mõõdeta linnulennult, vaid jalakäija teekond ühe asutuse uksest teiseni peab olema vähemalt 150 meetrit. Sellise piirangu võib linnavalitsus ise kehtestada ning esialgsetel andmetel tähendaks see 14 alkoholikaupluse sulgemist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles