Isamaale annetajad on valimiste järel rahakraanid kinni keeranud (6)

Copy
Rahakraan
Rahakraan Foto: Tyler Olson / PantherMedia / Tyler Olson

Riigikogu ja Euroopa Parlamendi valimiste järel on annetused erakondadele oluliselt tagasihoidlikumad. Eriti paistab see silma erakonna Isamaa puhul. Suurima annetuse kogus Keskerakond, kes sai ettevõtjalt 100 000 euro suuruse annetuse. 

Riigikogu valimiste eel sai Isamaa erakondadest mäekõrguselt heldeima annetussumma: jaanuarist märtsini koguti annetusi üle 567 000 euro. Võrdluseks: Isamaale järgnes Keskerakond, kes sai annetusi enam kui saja tuhande euro võrra vähem, üle 422 000 euro.

Majandusaasta kolmandaks kvartaliks, juulist septembrini kogus Isamaa annetusi 19 000 eurot, mis on parlamendierakondadest kõige kehvem tulemus. Kolmandas kvartalis sai enim annetusi Keskerakond, kogudes üle 153 000 euro. Heldeim annetaja oli ettevõtja Ivar Vendelin, kes toetas Keskerakonda 100 000 euroga. 

Majandusaastakolmanda kvartali annetuste pingereas järgnesid Keskerakonnale Reformierakond ning EKRE, kogudes vastavalt üle 35 000 euro ning üle 34 000 euro. Ehkki annetused riigikogu valimiste eel olid EKRE-le teiste parlamendierakondadega võrreldes oluliselt tagasihoidlikumad, on suudetud kolmandas kvartalis koguda summa, mis on vaid kolmandiku väiksem kui valimiste eel. Olulise panuse andsid annetustesse EKRE liikmed.  

Vaata annetusi ja annetajaid lähemalt: 

 
 
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles