Uudne küttelahendus majapidamisse!

Veltekspert
Copy
Foto: Veltekspert

Külmemate ilmade saabudes kerkib ikka ja jälle vajadus lisa soojuse saamiseks kodumajapidamisse kõrvalhoonete-, garaaži-, ehitusjärgus elamu soojendamiseks.

Loe lähemalt: https://www.postimees.ee/6801928/uudne-kuttelahendus-majapidamisse?preview_token=5e37d9124070a

Vajadus võib olla ka suuremate pindade, nagu toomishoone, lao või ka tehnika remondi-hoiustamishallidesse. Hipers ja Weltem diislitoitel infrapuna soojuskiirgur ahjud on saastevabad ja lõhnatud ning äärmiselt vaiksed, kõigest  32-40dB. Need on väga madala ülalpidamiskuluga, ökonoomsed(kütusekulu kuni 3-4L/päevas) ahjud, mis tarbivad elektrienergiat vaid 150W. Kütuseks võib kasutada tavalist diislit , talvisel ajal talvediislit. 

Foto: Veltekspert

Kuidas levib ahjust eralduv soojus?  Soojus kandub ruumi ahju küttekoldest soojuse kiirgumisel / õhkumisel, mis kandub materjalidele ja materjalid või esemed ruumis soojenevad ning annavad peagi soojusenergiat ruumi tagasi. Infrapunasoojus kandub ühtlaselt kõikidesse suundadesse ja tundub meeldiv ka ahju kõrval seistes. Samas kandub soojus ka suurtes ruumides laiali palju ühtlasemalt, kui ventilaatorpuhuritega, mis tekitavad liigset õhu ringlust, mis omakorda põhjustab olmetolmu õhku paiskumist. Tavalised soojapuhurid on väga energinõudlikud, õhu soojendamine palju kulukam ja aeganõudvam, kui soojuskiirgur ahju kasutegur.

Foto: Veltekspert

Seadmel on pumbaga kütusepõleti, mis paneb kuuma gaasi ringlema keraamilise  kattega torudes, andes välja infrapunasoojuse. Kolmekordne põletusprotsess tagab täielikult puhtad jääkgaasid, ahi ei vaja suitsutoru, seega kasutatakse kogu põlemistulemus soojendamiseks. Loe rohkem www.Veltekspert.ee kodulehelt soojuskiirgur ahjude kohta SIIT.

Foto: Veltekspert

Kõige popularsemad mudelid eratarbimisse 36-88m2 pindade soojendamiseks on Hipers DHOE90 või Weltem WHO070.

Kõige võimsam ahi 40,7KW DHOE350F suudab kütta 330m2 sõltuvalt hoone soojapidavusest. Tegelikult on see ahi võimekamgi ja  seda mudelit kasutatakse ka palju suuremates hoonetes.

Foto: Veltekspert

Pole mingit vajadust eraldi suitsutoru või ventilatsioonitrassi järgi. Mugav liigutada ühest kohast teise. “Kui köetavaks pinnaks on näiteks normaalselt soojustatud 250 m2 ruum, välistemperatuur on +0 °C ja soovitud sisetemperatuur on +10 °C, ja me kasutame kütmiseks Weltem WHO205 24KW soojuskiirgur ahju tarbib ahi kõigest 4-5 liitrit kütust päevas. Peame siinkohal silmas tavapärast tööpäeva pikkust. Täpne kütusekulu sõltub mitmest tegurist. Ruumide soojapidavusest, samuti kas ahi töötab termommeter režiimis või  non-stopp režiimis ehk Timer(ajasti) režiimis.  Kui ahi on näiteks termostaat režiimis soovitud+10°C saavutanud, siis ahju kütmistsükkel petub. Kui Temeperatuur langev ruumis 2°C võrra, käivitub ahi taas automatselt ja alustab kütmist.

Foto: Veltekspert

Soovitud temepratuuri on võimalus määrata vahemikust +0 °C kuni +40 °C-ni. Ja nagu eespool juttu oli, on Seadet võimalik kasutada ka taimeri abil, millel saab seadistada nö nonstopp töörešiimi temperatuurist olenemata. Või Termostaat režiimil. Kui diiselkütus on põletatud lõpuni, ei jäta ta lõhna või kahjulikke jääkaineid. Ahi vajab puhtaks põlemisprotsessiks hapniku, mida on suuremates hoonetes piisavalt. Aga saab ka ruumide tuulutamisega või ventilatsioonisüsteemist saadava värske õhuga tagada. Ruumi viivatest ustest käimine tuleb hapniku saamiseks ruumi ainult kasuks.  Ahju eeliseks on ka teisaldamise võimalus. Ahju on väga kerge kasutusse võtta, sest ei vaja püsivat paigaldust, nagu näiteks statsionaarselt paigaldatavad õhksoojuspumbad vajavad. Ahjudel on vastupidavad rattad, mis teevad ahju liigutamise kuhu iganes, väga lihtsaks. Ahjusid saab käivitada ka sõiduki sigaretisüütajast. Vajalik on vähemalt 150W inverteri olemasolu.

Foto: Veltekspert

Või kohtades kus elektrivoolu võimsus on piiratud ja üldsusele rohkem tuttavaid elektrilisi soojapuhureid kasutada ei saaks. Puhur ei ole ka nii efektiivne kui soojakiirgurahi, puhur soojendab õhku ja selleks kulub palju energiat. See Soojuskiirgur ahi on uudne küttelahendus ja Ideaalne abi küttekehaks kodugraaži, suvilasse, tööstushoonetesse, garaažidesse, töökodadesse, katusealustesse, Catering teenust pakkuvatele firmadele seadme edasi rentimiseks, tallidesse, maakodudesse, PVC peotelkidesse, PVC põllumajandustehnika hoiustamise hallidesse, terrassidele, avalikele üritustele, messihallidesse, kirikutesse, lautadesse, ehitusobjektidele näiteks betooni kiireks kuivatamiseks ja ajutist kiiresti kütmist vajavatele pindadele. Ahju on võimalik kasutada ka õues. Tutvu kasutuskohtadega SIIN.

Foto: Veltekspert

Kasutajad: Tõnis Ennok Balti Puurkaev OÜst kasutab Weltem soojuskiirgurit ligi 500ruutmeetrises puutöömasinate remontimise kaarhallis. Tema sõnul on toode end suurepäraselt õigustanud. „Suurim pluss selle toote puhul mobiilsus. Alati on meile olnud probleemiks, et kogu ruumi kütmine võtab meeletult aega. Weltemi ahi aga on mobiilne, nii et vastavalt vajadusele, kus ruumi otsas me masinaid parasjagu remondime, sinna ka ahju tööle paneme ja hetkega on tööala soe.“Harri Koiksaar elektroonikaettevõttest Aveton OÜ kasutab ahju 30 m2 suuruse töökoja kütmiseks. „Panen tund enne tööpäeva algust ahju tööle ja selle ajaga kütab see ruumi töösoojaks. Muidu töökojas sama temperatuur nagu õues. Olen ahjuga rahul – täidab oma eesmärki.“Köögimööblitootja Baltic Interior.

OÜ kasutab soojuskiirgurit üle 500 m2 suuruses hallis. „Ahju võtsime põhiküttele abiks töötajate töökohtade lähedale soojendamiseks“ kiidab ettevõtte juht Peeter Post innovaatilisi lahendusi. Kasuta Veltekspert suurepärast võimalust võtta proovimiseks rendile.

Soojuskiirgur ahi 95€/päev (+km). Loe rohkem: https://www.veltekspert.ee/soojuskiirgurid-toode-prooviperioodiks Kui ahi vastab ootustele ja soovite seda oma majapidamisse või ettevõttesse, arvestame rendiraha ahju maksumusest maha. Te ei kaota rendiraha. Ahjude rentimisega suurüritustele tegeleb aga Funrent.ee, Telgirent24.ee Ahjude renditingimusi loe siit: https://www.veltekspert.ee/soojuskiirgurid-rent

 

Hipers ja Weltem infrapuna ahjudega saab tutvuda

Lähemalt  kodulehel: https://www.veltekspert.ee/

soojuskiirgurid-infrapuna-soojuskiirgur-ahjud.

Kasuta E-poest Soojuskiirgurit ostes sooduskoodi: VELTEKSPERT5

Või Veltekspert esindussalongis

Pärnu mnt 139E/11, Tallinn, tel 58999214.

www.veltekspert.ee

Foto: Veltekspert
Copy
Tagasi üles