Aasta ema Sirje Saare peres õppisid lapsed varakult kingitusi tegema

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta ema 2011 Sirje Saar.
Aasta ema 2011 Sirje Saar. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tänavune aasta ema Sirje Saar rääkis Postimehe palvel oma jõulumõtteid jagades, et tema peres on tavaks, et ka lapsed teevad kõigile pereliikmetele jõulukingid.

«Juba varakult õppisid meie lapsed tegema peresiseseid kingitusi – igaüks kõigile teistele,» meenutas ülikooli lektor ja perearst, Tartu Laste Tugikeskuse liige Saar, kel on seitse last ja 13 lapselast.

«See ei tähendanud, et midagi pidi ostma, vaid et tuleb mõelda teistele ja oma võimaluste ja oskuste piires midagi kinkida, et rõõmu valmistada. Olen siiani mõne armsa salmi ja isetehtud kaardi talletatud,» meenutas aasta ema.

Saar rääkis, et talle on jõulud alati perega koosolemise aega tähendanud. «Loomulikult tähendas see lapsepõlves ka kingituste ootamise ärevust, lõhnavat kuuske ja põlevaid küünlaid, jõululaule. Mu lapsepõlvepere oli väga muusika- ja laululembene,» rääkis ta.

«Oma peres oleme püüdnud varakult lastele näidata ka jõulude tõelist tähendust: Kristuse sünnipäeva – Jumala suurimat kingitust inimestele – ning et jõulud pole ainult saamise, vaid ka andmise pühad,» ütles aasta ema.

Saar lisas, et pere on aastatega kasvanud ja laienenud, aga ikka on pärast jõulujumalateenistusi erinevates kirikutes kogunetud koju, kus ühise õhtusöögi järel on alanud kingikuhjade ärev avamine, salmide esitamine ja laulude laulmine. «Esimest korda proovime sel aastal traditsiooni muuta. Kuna lastel on oma pered, mis kasvavad, teeme loosipakid ja koguneme alles esimesel jõulupühal,» ütles ta.

«Eesti rahvale soovin, et osataks hinnata pereväärtusi ning näha pimeduseski lootusekiirt, mis võib meid juhtida suure valguseni,» sõnas Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles