Kuidas järgmisel kokkutulekul noorem näida kui eelmisel?

Copy
Foto: The Health Clinic

Koolikokkutulekud on alati üks suur nostalgiafestival, kus on tore meenutada möödaniku koerustükke ja võtmesündmusi mis kujundasid meist need inimesed kes me oleme täna. Need üritused on nagu äraspidine ajakapsel – ühest küljest jätkuvad paljud vestlused sealt kus nad viis või kümme aastat tagasi pooleli jäid, teisalt on aeg vahepeal teinud oma töö ja see kajastub tahes tahtmata ka välimuses. 

Ärritaval kombel kohtlevad aastad inimesi erinevalt ja kuivõrd on tore olla selle kaalukausi kergema poole peal, on eksponentsiaalselt nõme olla see kes miskil tabamatul põhjusel reedab kogu lennu tegeliku vanuse juba ukseavauselt.

Soovi püsida võimalikult kaua noorena on see mis motiveerib inimesi haarama kõige järele alates niisutavatest kreemidest kuni facelift ilukirurgiani, fillerid ja botox seal vahel. Facelift on suurim samm mida on noorusliku välimuse säilitamiseks võimalik teha, kuid see on samm mida kindlasti ei tohiks teha kergekäeliselt.

Facelift ehk näo ringlõikus tähendab üldnarkoosi, operatsioonijärgset paistetust, sinikaid ning võrdlemisi pikka taastumisaega. See pole kaugeltki mitte ka odav protseduur.

Miks siis nii palju inimesi ülemaailmselt siiski selle kasuks otsustavad?

Põhjus on lihtne – see on ainuke tõeliselt tõhus meetod päriselt noorem välja näha. Botox ja fillerid on saanud tohutult menukaks just tänu sellele, et need ei ole nii raskeloomulised protseduurid, kuid nende mõju kestab ka lühikest aega, samas kui hästi teostatud facelift püsib oluliselt kauem. Botoxi ja fillerite miinuseks tuleb lugeda ka seda, et neid kahtlaste teenusepakkujate juures tehes või liiga sageli tehes on tulemuseks viisakalt öeldes veider nägu.

Kui aga soov on saada püsivamat nooremat ilmet, kuid traditsiooniline facelift tundub liiga kurnav, kallis või hirmuäratav, siis on olemas lahendus mini-facelifti näol.

Mini-facelift on kergem ja vähemkurnavam versioon traditsioonilisest näo ringlõikusest. See tähendab et sisselõiked on väiksemad, nahka ning nahaaluseid lihaseid kurnatakse vähem ning sellest tulenevalt on ka taastumisperiood vähem vaevaline ning lühem. Samas, effekt on enam kui hoomatav. Igal juhul tuleb aga arvestada, et kõikide operatsioonidega kaasnevad teatavad riskid, näo-operatsioone tuleb pikemalt ette planeerida ning vajadusel teha ka elustiilis teatavaid muudatusi, näiteks tuleb vähemalt 3 kuud enne operatsiooni loobuda suitsetamisest. Selleks, et saavutada operatsioonist maksimaalne kasu, on vaja oma kirurgiga koostööd teha.

Mini-facelift sobib eeskätt inimestele, kes on hilistes neljakümnendates või varastes viiekümnendates, kuid lõplik operatsiooniks sobivus selgub alles kirurgiga konsulteerimisel.

Siit ka järgmine ülimalt oluline aspekt! Kirurgi pädevus on see, mis otsustab suuresti tulemuse kvaliteedi kuna eksimisruumi sisuliselt ei ole. Hea tulemuse saavutamiseks on vaja lõikus läbi viia vähema kui millimeetrise täpsusega. Eestis on oma ala tipp dr. Siim Simmo, kes tegutseb The Health Clinic ridades. Olles õppinud ning praktiseerinud ülemaailmselt, on ta üks hinnatumaid plastikakirurge teostamaks seda protseduuri.

Kokkuvõttes – me kõik tahame olla nooruslikud igavesti. Tänapäeva meditsiin on võimaldanud meile suuri edasiminekuid ning protseduure seda unistust teostada, kuid tuleb olla eriti tähelepanelik kellele seda vastutusrikast ülesannet usaldada ning otseloomulikult tasub eneselt küsida kas seda päriselt ka ikka tarvis on.

Kui on, siis tasub usaldada ainult parimat.

The Health Clinic on tervishoiuteenuste vahendaja. Adams Kirurgia Grupp OÜ, tegevusluba L02688. KT Kliinik OÜ, tegevusluba L02008.

Copy
Tagasi üles