Itaalia pitsa armulugu Tallinnas

Copy
Foto: Pizzanaut

Pitsa pole pelgalt kiirtoit – see sai Pizzanaut restorani maaletoojale selgeks Itaalia toidukultuuri nautides. Kvaliteetset pitsat pakkuv restoran nendib, et eestlased on maitsete osas väga seiklushimulised.

Tallinnas Rotermanni kvartalis asub ruumikas restoran Pizzanaut, mis pakub ehtsaid Itaalia maitseid. Itaalias reisil tekkinud armulugu autentse pitsaga on toodud ehtsal kujul Eestisse. “Enne restorani avamist käis Pizzanaudi peakokk samuti Firenzes, kus õppis kohalikelt õige taigna tegemist ja pitsa vormimist,” räägb restorani juht Gabriel Aadusoo, et nende algupärased retseptid on Itaaliast kaasa toodud. Pizzanaudi pitsade eripäraks on ehe Itaalia kääritatud taigen, mis on käsitsi valmistatud.

Uues pitsarestoranis pole midagi juhuse hooleks jäetud – isegi nimi Pizzanaut viitab pitsa naudingule. Et toiduelamus oleks täiuslik, on ka sisekujundus tehtud tõeliste professionaalide poolt. Restorani seintel ilutsevad Kaarel Vahtramäe ja Kaspar Kannelmäe illustratsioonid võitsid muuhulgas 2018. Aastal Eesti disainiauhinna.

Põnevad maitseavastused ja armastatud klassikud

Restorani juhi sõnul on Eesti klientuur seiklushimuline. Kõige populaarsemad pitsad on näiteks suitsuforelli-avokaado pitsa, mis on ühteaegu suussulavalt hõrk ning tervislik. Kõnekas on ka populaarsuselt teine pitsa, milleks on Pizzanaudi signatuurpitsa. Sellelt maitseelamuselt leiab esmapilgul ebatraditsioonilised komponendid nagu kartulilaastud ja värske soolakurgi. Sarnaselt põnevaid maitsekombinatsioone leiab Pizzanaudi menüüst veelgi. Küll aga ei puudu ka lihtsad ja armastatud klassikud.

Kuna toidukoht asub Rotermanni kvartalis, on lisaks eestlastele klientideks hulgaliselt turiste: soomlasi, sakslasi, itaallasi ja mitmete teiste rahvuste esindajaid, keda kõiki ühendab armastus selle ümmarguse kõhutäie vastu. Aadusoo kõneleb, et Pizzanaudi külalised on pigem teadlikud inimesed, kes armastavad küll klassikalisi pitsasid, kuid ihalevad ka uue ja huvitava maitseelamuse järele.

Pizzanaudi leiab aadressilt Roseni 13. Vaata rohkem Pizzanaudi kodulehelt.

Kasuta koodi: POSTIMEES ja saad -15% kõikidelt pizzadelt kuni novembri lõpuni.

Copy
Tagasi üles