Pihtimus: tööandja keeldub lepingut lõpetamast (2)

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Justkui töötu, aga tööandja on jätnud tööregistrisse muutuse tegemata ja lõpparvet välja ei maksa.
Justkui töötu, aga tööandja on jätnud tööregistrisse muutuse tegemata ja lõpparvet välja ei maksa. Foto: Mihkel Maripuu

Mida aeg edasi, seda võimatum palga ja koondamise kättesaamine näis, kurtis Postimehele Alex (nimi muudetud) oma erakordset lugu, kuidas ta tööandja juurest tulutult juba mitmendat kuud lahkuda üritab. Tööinspektsioon saab iga kuu tuhatkond murelikku kõnet, tegemata/puuduliku töötajate registri kande või maksmata lõpparve kohta.

Alexi lugu

Augusti alguses andsin tööandjale (tuntud baar Tallinna vanalinnas) lahkumisavalduse. Olin seal töötanud ligi kolm aastat. Minu töölepingu lõpetamise soov ei saanud tulla omanikele üllatusena, sest aprilli töö eest olin palga kätte saanud alles juulis.

Palga maksmist mulle lükati viimasel ajal nädala või paari võrra edasi iga kuu. Millal makseviivitus täpselt alguse sai, enam ei mäletagi. Alguses ma ei teinud sellest suurt numbrit, sest raha mul ju oli. Töötaja ja tööandja vaheline usaldus ja kamraadlus ei pannud mind kordagi kahtlustama, et kunagi võivad asjad nii kaugele areneda, et mulle ollakse võlgu juba mitme kuu palk.

Kindlasti ei saa ma jätta ennast süüdistamata – oleksin pidanud kohe ülemusele ultimaatumi esitama, kui palk esimest korda viibis. Naiivsus ja kiindumus sellesse baari hoidsid mind aga töökohal edasi, sest algusaegadel sain väga palju häid emotsioone sellest kohast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles