EKRE ministrikandidaat: kui e-valimised tekitavad kahtlusi, siis sellega tuleb tegeleda (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
EKRE aseesimees Martin Helme esitles ajakirjanikele väliskubandus- ja IT-ministri kandidaati Kaimar Karu.
EKRE aseesimees Martin Helme esitles ajakirjanikele väliskubandus- ja IT-ministri kandidaati Kaimar Karu. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti e-valimised ei ole kõigi jaoks läbipaistvad ning selles osas tuleb tööd teha, ütles EKRE poolt esitletud IT- ja väliskaubandusministri kandidaat Kaimar Karu.

Kaimar Karu rääkis «Aktuaalse kaamera» stuudiointervjuus, et EKRE-ga liitumine ei ole tema jaoks praegu esmatähtis. «Kõigepealt peab ikka valdkonnast aru saama, töösse sisse elama ja siis võib üldse mõtlema hakata selle peale, kas ja kunas astuda.»

Rääkides EKRE väärtustest, möönis Karu, et erakonna konservatiivne lähenemine asjadele imponeerib talle. Ent on ka seisukohti, mille osas tahaks ta erakonnaga läbi rääkida. Küsimusele, kas ta näeks end meelt avaldamas näiteks seksuaalvähemuste vastu, vastas Karu, et meil on vaba riik ja inimestel õigus protestida millegi poolt või vastu. «Mina ise ennast sellise teema puhul piketeerimas ette ei kujuta, aga kõik sõltub sellest, mille vastu protestitakse,» ütles ministrikandidaat.

E-valimiste puhul arvas Kaimar Karu, et valimissüsteem peab olema läbipaistev ja arusaadav. «Kui ühiskonnas on küsimusi läbipaistvuse, arusaamise või usaldusväärsuse kohta, siis nendega tuleb tegeleda. Ja see on ka mul üheks eesmärgiks, et jõuda olukorrani, kus see valimissüsteem, mida me kasutame Eestis, on läbipaistev ja usaldusväärne,» ütles Karu ning lisas, et kõigi jaoks ta seda pole.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles