Kelly Sildaru tegi stressivabama elu nimel kompromissi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Head uut aastat soovib ka Kelly Sildaru.
Head uut aastat soovib ka Kelly Sildaru. Foto: Remo Tõnismäe

Maailmameister Kelly Sildaru keskendub sel hooajal rohkem koolile ja vähem võistlustele. Ta on arvestanud võimalusega, et konkurendid jõuavad talle taseme poolest lähemale või lähevad isegi mööda. Suurt numbrit ta sellest ei tee, sest võrreldes möödunud aastaga on tema elus vähem stressi.

17-aastane freestyle-suusataja on vaatamata noorele eale saavutanud sportlikult peaaegu kõik võimaliku. Ta on kolmekordne Aspeni X-mängude kuldmedalist, valitsev rennisõidu maailmameister ja kuuekordne juunioride maailmameister.

«Järgmine samm oleks olümpia, aga sinnani on veel palju aega. Ma ei tea, kas tahan seda enda jaoks nii pikalt ette mõelda (Pekingi taliolümpiamängud toimuvad 2022. aastal – toim). Pigem tahan endale eesmärki, mis oleks lähemal,» rääkis Sildaru.

Mis see lähem eesmärk olla võiks, ei osanud ta hoobilt öelda. Sel hooajal on tal plaanis kolm võistlust: noorte olümpiafestival, Aspeni X-mängud (mõlemad jaanuaris) ja juunioride maailmameistrivõistlused (täpne aeg kinnitamata).

Jõuproove võib ka lisanduda, näiteks veebruaris toimuv Dew Tour, kuid need selguvad hiljem. «Varem on meil hooajaks olnud plaan, kuid oleme seda jooksvalt muutnud. Praegu teeme plaani alles siis, kui kõik on kindel,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles