Mart Helme vastuseks Yana Toomi büroole: hall pass ei mõjuta Eesti mainet (4)

Postimees
Copy
Yana Toom tõi 2016. aasta oktoobris Postimehe stuudiosse koogi kirjaga «Välismaalase pass».
Yana Toom tõi 2016. aasta oktoobris Postimehe stuudiosse koogi kirjaga «Välismaalase pass». Foto: /

Siseminister Mart Helme teatas vastuseks europarlamendi saadiku Yana Toomi büroo küsimusele, et halli passi olemasolu ei mõjuta kuidagi Eesti riigi mainet, seda juhul, kui Eesti suhtes vaenulikud jõud seda propagandistlikel eesmärkidel ei kasuta.

Yana Toomi büroo nõunik Margarita Kornõševa saatis oktoobris Helmele kirja, milles teatas, et valmistab ette materjali, mis on seotud niinimetatud hallide passidega.

Kornõševa palus vastust küsimustele, mis aastal hall pass kui niisugune Eestis Helme arvates ära kaob, millistel tingimustel see juhtuks ja kas halli passi olemasolu mõjutab Eesti mainet.

Helme teatas eile Toomi büroole saadetud vastuses, et halli passi ehk välismaalase reisidokumendi kehtivast õigusest kaotamist ei ole siseministeeriumi valitsemisalas arutatud ning seetõttu ei ole ka võimalik avaldada arvamust, mis aastal, mis tingimustel või kas üldse, kõnealune sündmus ehk halli passi kadumine võiks aset leida.

«Leian, et välismaalase passi olemasolu ei mõjuta Eesti Vabariigi mainet. Seda muidugi juhul, kui Eesti suhtes vaenulikud jõud ei kasuta seda propagandistlikel eesmärkidel,» teatas Helme.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles