Luik: NATO ei ole kindlasti ajusurmas (6)

Postimees
Copy
Kaitseminister Jüri Luik.
Kaitseminister Jüri Luik. Foto: Erik Prozes

Kaitseminister Jüri Luik (Isamaa) ütles Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni NATO-teemalist avaldust kommenteerides, et NATO ei ole kindlasti ajusurmas.

«NATO ei ole kindlasti ajusurmas ja minu arvates on väga oluline arvestada, et NATO kui institutsioon toimib, tal on oma ülesanded ja nende ülesannete raamides tegutsevad, et kõik liikmesriigid, kaasa arvatud Prantsuse Vabariik, kes on oma vägedega siin kaitsmas Eesti ja kogu NATO idatiiva sõltumatust ja suveräänsust," ütles Luik rahvusringhäälingule.

Luige sõnul usub ta, et see Macroni väljaütlemine oli eelkõige soov anda tugevamat jõudu oma ideele Euroopa strateegilisest autonoomiast ehk sellest, et Euroopa peab valmistuma ise võimalikeks konfliktideks, omama relvajõude, omama selleks poliitilist tahet.

«Ei saa alati loota Ameerika Ühendriikide peale,» kommenteeris Luik.

Prantsuse president Emmanuel Macron ütles neljapäeval avaldatud usutluses, et NATO on ajusurma seisundis, ja kurtis koordinatsiooni nappuse üle USA ja Euroopa liitlaste vahel ning alliansi liikme Türgi agressiivsete sammude üle Süürias.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles