Paet Helme öeldust: Eesti valitsuse liikmete sõnadel pole enam kaalu (13)

BNS
Copy
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui siseminister Mart Helme sõnul valmistab valitsus ette plaani B juhuks, kui NATO alt veab, siis Euroopa Parlamendi reformierakondlasest liikme Urmas Paeti sõnul pole Eesti praeguse valitsuse liikmete sõnadel tegelikku väärtust. 

«See oleks täitsa tõsine avaldus ühe NATO liikmesriigi siseministrilt. Eeldusel muidugi, et selle valitsuse ja siseministri sõnad pole viimaste kuudega tõsiselt devalveerunud. Kuid aga on. Seega on maksimum, kuidas Jüri Ratase valitsuse siseministri järjekordsele hüüatusele reageerida, õlakehitus. Sinnamaani oleme paraku jõudnud, et Eesti valitsuse liikmete sõnadel pole enam mingit kaalu ega tegelikku väärtust,» märkis Paet. 

Tema sõnul meenutab siseminister Helme värske NATO-teemaline ütelus mõnede Venemaa poliitikute ütlemisi, kes samuti järjekindlalt tahavad NATO-t alavääristada. «Vahe on lihtsalt selles, et tegelikult on Eesti ja Venemaa eesmärgid NATO tugevuse ja adekvaatsuse osas 180 kraadi erinevad,» lisas Paet. 

Siseminister Mart Helme ütles Iltalehtile, et Eesti valitsus on alustanud kaitsepoliitilise varuplaani koostamist juhuks, kui NATO ei suuda Balti riike kaitsta. Helme sõnul koostatakse varuplaani koos lätlaste ja leedulastega. Helme sõnul on varuplaan vajalik, sest valitsus ei saa loota sellele, et NATO tagab igas olukorras Eesti territoriaalse terviklikkuse ja isesesivuse. 

Helme seisukohti on kritiseerinud nii peaminister Jüri Ratas, kaitseminister Jüri Luik, Isamaa esimees Helir Valdor Seeder, Sotsiaaldemokraatlik Erakond, välisminister Urmas Reinsalu kui ka riigikogu väliskomisjoni esimees Enn Eesmaa. 

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles