Eesti pakub Ukrainale kogemust territoriaalkaitse ülesehitamisel (4)

BNS
Copy
Eesti kaitseminister Jüri Luik ja Ukraina kaitseminister Andri Zagorodnjuk allkirjastasid ühisdeklaratsiooni.
Eesti kaitseminister Jüri Luik ja Ukraina kaitseminister Andri Zagorodnjuk allkirjastasid ühisdeklaratsiooni. Foto: Kaitseministeerium

Eesti ja Ukraina kaitseministrid allkirjastasid ühisdeklaratsiooni, milles Eesti pakub Ukrainale kogemust territoriaalkaitse ülesehitamisel.

Kaitseminister Jüri Luik ja Ukraina kaitseminister Andri Zagorodnjuk arutasid teisipäeval Tallinnas aset leidnud kohtumisel koostööd Ukraina kaitsevõime toetamisel, edastas kaitseministeerium.

«Eesti praktiline abi Ukraina kaitsevõime edendamisele jätkub ning hõlmab mitmeid valdkondi, sealhulgas kogemuste vahetamist sõjaväemeditsiini ja rehabilitatsiooni valdkonnas ja küberkaitse tugevdamisel. Täna [teisipäeval] allkirjastasime ka ühiste kavatsuste deklaratsiooni, et jagada Eesti kogemust territoriaalkaitse ülesehitamisel ja vabatahtlike kaasamisest sellesse,» märkis Luik.

Eesti eksperdid aitavad Kaitseliidu kogemusele tuginedes Ukrainal välja arendada kaasaegset territoriaalkaitse kontseptsiooni. Lisaks kahepoolsele tegevusele jätkab Eesti Ukraina toetamist panustades NATO ja Ukraina koostööformaatidesse.

Ministrid arutasid ka julgeolekuolukorda Ida-Ukrainas ja eelseisvat Normandia formaadi tippkohtumist.

«Toetame kindlalt Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust ning julgustame Ukrainat julgeolekuvaldkonna reformidega jätkama,» kinnitas Luik.

Luik külastas Kiievit tänavu oktoobris, kus kohtus riigi kaitseministri ning riigikaitse ja julgeoleku nõukogu uue sekretäriga, et arutada kaitsekoostööd ja kinnitada Eesti-Ukraina suhete head seisu.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles