KOHALIK VAADE. Kas rassism ja antisemitism tulevad Itaalias tagasi? (2)

Javier Brandoli
, ajakirjanik, Rooma
Copy
Itaalia poliitikut Matteo Salvinit kujutav skulptuur Düsseldorfis. Salvini hoiab käes Itaalia lippe, millele on kirjutatud «Kole Itaalia» ning imetab lapsi, kes kehastavad rassismi ja natsionalismi.
Itaalia poliitikut Matteo Salvinit kujutav skulptuur Düsseldorfis. Salvini hoiab käes Itaalia lippe, millele on kirjutatud «Kole Itaalia» ning imetab lapsi, kes kehastavad rassismi ja natsionalismi. Foto: MARCEL KUSCH/AFP/Scanpix

Migratsioonist on saanud rahvusvahelise poliitika peateema. Ühendriikide presidendi Donald Trumpi kuulsast müürist sai embleem kampaaniale, mis 2015. aasta seisuga paistis kindlalt olevat teel läbikukkumise suunas, kuid 2016. aastal tõi talle võidu maailma võimsaima riigi presidendivalimistel. See oli näide, mille võtsid eeskujuks mitmed võimu ihkavad liidrid üle maailma.

Erakonna Liiga juhi Matteo Salvini uue poliitika kriitikute hinnangul on rassism tõusuteel. Teised arvavad, et rassistlikest rünnakutest rääkides paisutatakse need tegelikust suuremaks. Samal ajal juhitakse ise tähelepanu võõramaalaste poolt toime pandavatele kuritegudele ning sellele, kuidas välismaalased itaallastelt töökohti ära võtavad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles