Ettevaatust liikluses: õhtul ilm järsult halveneb ja teedel tekib libeduseoht

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Tuisk ja libedus tänaval.
Tuisk ja libedus tänaval. Foto: Erik Prozes

Ilmateenistus hoiatab täna õhtul Lääne-Eestist leviva vihma-, lörtsi- ja lumesaju, tugeva tuule ning kaasneva libeduseohu eest.

Täna õhtul alates saartest läheb vihmasadu üle lörtsiks, mandril ka lumeks. Tuul pöördub kõikjal loodesse ja on jõuline, ulatudes rannikul puhanguti 21 m/s.  

Laupäeva keskööks langeb Lääne-Eestis temperatuur õhus alla 0°C ja üsna varsti ka maapinna lähedal. Märjad teepinnad jäätuvad ning muutuvad libedaks. Kesk-Eestis suureneb libeduseoht vahetult pärast keskööd ja idapoolsetes maakondades vastu hommikut. Lisanduvast sajust võib hommikuks maha jääda lääne pool 1-2 cm-ne, ida pool 2-4 cm paksune lumekiht.

Laupäeva päeval püsib temperatuur sisemaal miinuskraadides. Lörtsi- ja lumehooge jõuab vahetevahel saartele ja läänerannikule. Kõle lääne- ja loodetuul annab vähehaaval järele.

Pühapäev jätkub talvise ilmaga. Öine miinimum langeb -5°C ümbrusse, päeval tõstab jõuline edelatuul termomeetrinäidud 0°C lähedusse. Lörtsi- ja lumehooge võib lisanduda saartele, aga ka mandri lääne- ja põhjarannikule.

Ilmateenistus soovitab liiklejatele varuda nädalavahetuse sõitudeks aega. Sajuhood, alla 0°C langev  temperatuurifoon ja tugev tuul muudavad sõidutingimused teedel ettearvamatuks.

Ilmateenistuse hoiatusi saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles