Londoni noaründaja oli varem terrorismiga seoses vanglas istunud

Copy
Rünnakupaigas.
Rünnakupaigas. Foto: Via Www.imago-images.de/Imago Images/Xinhua

Suurbritannia pealinnas Londonis reedel kaks inimest noaga tapnud 28-aastane Usman Khan oli varem terrorismiga seoses vanglas istunud, teatas ööl vastu laupäeva meediakanal Press Association viidates julgeolekuallikatele.

Khan pussitas kolme inimest, kuni möödakäijad mehe maha murdsid ja politsei terroristi maha lasi, sest ei teadnud, et tema pommivest on mulaaž.

Politsei andmetel on mees varasemalt terrorismiga seotud kuritegude eest vangis istunud ja ennetähtaegselt vabastatud.

«See isik on varsemast võimudele teada. Aastal 2012 mõisteti ta süüdi terrorismikuritegudes. Ta vabastati 2018. aasta detsembris katseajaga vanglast,» ütles politsei asekomissar Neil Basu.

Meedia andmetel oli tegemist niiöelda valvatud vabadusega ja terrorist kandis jälgimisseadet.

Väljaande Guardian andmetel oli karistus seotud Londoni börsile kavandatud terrorirünnakuga, mis politseil ja julgeolekuteenistustel õnnestus ära hoida. Prokuratuuri info kohaselt sai plaan innustust terrorivõrgustikust Al-Qaeda. Kokku tunnistas juhtumis oma süüd üheksa meest.

Briti peaminister Boris Johnson märkis seda kuuldes, et on alati vastu olnud vägivaldsete ja raskeid kuritegusid sooritanud vangide ennetähtaegsele vabastamisele.

«Me peame tagama, et sellised kurjategijad ja eriti just terroristid kannavad täieliku karistuse oma kuritegude eest. Ma arvan, et üldsus ootab meilt seda,» ütles Johnson telekanali CNN vahendusel.

Khan elas Staffordshires, kus pärast rünnakut korraldati läbiotsimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles