Eesti firmast hargnevad rahvusvahelise petuvõrgustiku niidid (2)

Jekaterina Minkova
Copy
Dollarid. Pilt on illustreeriv
Dollarid. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Ungarlasele kuuluv osaühing pakub välismaalastele justkui investeerimivõimalust, kust aga raha tagasi saada on võimatu. Eesti ametivõimud aga ei suuda ettevõtet sulgeda.

Kümmekond hoiatust eri riikide finantsinspektsioonidelt, puuduvad tegevusload, mitu ohvrit, kes enda sõnul on kaotanud tuhandeid eurosid. Investeerimiskelmuste taga on Eestis registreeritud firma.

Algatatud kriminaalmenetlus lõppes tulemusteta, sest tegu on riiulifirmaga. Samas tegutseb kõnealune ettevõte tänaseni ja on tegelikult vaid üks osa Eesti näoga rahakelmusega tegelevate riiulifirmade võrgustikust.

Augusti lõpus pöördus Postimehe poole 46-aastane Venemaa elanik Sergei Abrossimov, kes soovis abi Tallinnas Roosikrantsi tänaval tegutseva maaklerifirma AlphaCapital telefoninumbri leidmisel.

Kirjavahetuses ütles Sergei, et oli langenud kelmuse ohvriks. «Nad pole mulle tagastanud 864 dollarit ja neile tagasi helistada ei õnnestu. Telefonid on kas välja lülitatud või asuvad väljaspool leviala,» kurtis Sergei, kellele oli helistatud enamasti Inglismaalt, Eestist ja Venemaa eri piirkondadest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles