Parimad filmid jõuavad veebikeskkonda videolink.ee

Estinfilm OÜ
Copy
Foto: Estinfilm OÜ

3. detsembril avaneb filmide keskkond videolink.ee, mis võimaldab vaadata kinolevis olnud filme veebikeskkonnas, mille sisu on kokku pannud väikelevitajad A-One Films, BestFilm, Estinfilm, Menufilmid ja Must Käsi. Avanädala filmiks on jaapani režissööri Hirokazu Koreeda 2018. aastal Kuldse Palmioksa võitnud "Poevargad".

Filmidest, mida alates 3. detsembrist näha saab, võiks esile tuua Lars von Trieri skandaalse "Nümfomaani" mõlemat osa, "Melanhooliat", "Antikristust", "Maja, mille Jack ehitas", kinodes hiljuti linastunud May el-Toukhy "Ärtuemandat", peaosas tunnustatud Taani näitlejanna Trine Dyrholm, Ruben Östlundi filmi "Ruut" (The Square), mis võitis  2017. aastal Cannes'i filmifestivalil Kuldse Palmioksa, Robert Schwentke tõestisündinud lool põhinevat ajaloodraamat "Kapten", aga näiteks ka Claire Denis film "Elu tähtede keskel", peaosas paljude lemmik Robert Pattinson, kes hiljuti ka Eestit väisas ning Christopher Nolani filmi "Tenet" võtetel osales, ja võõrkeelsele Oscarile kandideerivat argentiina režissööri Luis Ortega filmi "Ingel", mille peategelaseks legendaarne 70ndate sarimõrvar Carlos Robledo Puch, keda kehastab Lorenzo Ferro, seriaalidest Bruno Dumonti selleaastast absurdi-ulmekomöödiat "CoinCoin", lastefilmidest leiab levifilmide platvormilt näiteks kaks PÖFFi Just Filmi programmis olnud filmi "Häkker" ja "Ruuduline Ninja".

Tutvu lehega ja leia oma lemmikud:

 

“Ruut”

Christian on kaasaegse kunsti muuseumi hinnatud kuraator, lahutatud, kuid pühendunud kahe lapse isa, kes sõidab elektriautoga ja toetab kõiki häid algatusi. Tema järgmine teos on installatsioon „Ruut“, mis õhutab möödakäijaid altruismile, meenutades neile vajadust käituda vastutustundlike ligimestena. Kuid vahel on raske elada oma ideaalide järgi: Christiani mõtlematu reaktsioon oma telefoni vargusele toob kaasa mitu häbiväärset olukorda. Samal ajal on muuseumi turundusosakond teinud „Ruudu“ kohta ootamatu reklaamikampaania. See tekitab plahvatuslikku vastukaja ja põhjustab eksistentsiaalse kriisi nii Christianile kui ka muuseumile.

2017 Cannesi filmifestivali kuldse palmioksa võitja.

Režissöör: Ruben Östlund
Peaosalised: Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West
Rootsi, Saksamaa, Prantsusmaa, Taani, USA 2017
Filmi pikkus: 02:31
 
Telli film:
 
Foto: Estinfilm OÜ

“Poevargad”

Cannes’i Kuldne Palmioks tuli “Poevaraste” jaoks ühest küljest ootamatult, ent režissöör Hirokazu Kore-eda jaoks oli see juba viies kord oma filmiga Cannes’i võistlusprogrammis osaleda ning 2013. aastal võitis ta seal ka zürii eriauhinna. Kore-eda on dokumentalisti taustaga režissöör-humanist, kes pole kunagi teinud midagi ekstravagantset või šokeerivat, ent on meister märkama tagasihoidlikke, vaikseid, ent ülimalt teravalt ühiskondlikku närvi ja tõepärasust tabavaid lugusid. Neljanda jaapanlasena Kuldse Palmioksa saanud Kore-eda on oma tähelepanud fokusseerinud perekonnale kui teatud ühiskondlikule mikrokosmosele, mis on üheks esimeseks sootsiumi rabedate muutuste diagnoosi kandjaks. Ka “Poevargad” algab kui rahulik lugu perekonnast, milles on ühelt poolt palju soojust ja hoolimist, ent samal ajal ka midagi hingekriipivalt kahtlast.

Osamu Shibata elab koos oma naise ja kahe lapsega kusagil Tokyo äärelinnas. Mõlemad teevad küll lihtsat tööd, ent äraelamiseks toetuvad nii nendega ühe katuse all elava vanaema pensionile kui ka hästiläbimõeldud poevargustele. Ühel päeval märkab Osamu tänaval külmetamas väikest armast kodutut tüdrukut Jurit, kelle ta samuti oma ühtehoidva perekonna hoole alla võtab. Juhuslikult märkavad selle omapärase kommuuni liikmed, et telekas räägitakse, et Juri on teadmata kadunud ja teda otsitakse taga. Peagi käivitub ootamatu sündmuste jada, mis pöörab pahupidi ettekujutuse sellest perekonnast ning toob välja vaka all peitunud saladused ja luukered, mis seni ühtse löögirusikana toiminud koosluse laiali paiskab.

Nagu Kore-eda varasemateski filmides, on ka siin perekond peegliks ühiskonnas kiiva kiskuvatele protsessidele. Ta laotab vaataja peale kõigepealt uinutavalt mõnusa sooja teki, ent tõmbab selle seejärel järsku ja ootamatult ära, jättes vaataja vastamisi ilustamata röntgenpildiga. “Poevargad” on Jaapanis löömas publikurekordeid, ent konservatiivne peaminister Shinzo Abe jaapani kino suurmeest Cannes’i võidu puhul ei õnnitlenud, liiga häirivaks osutus tema jaoks see vaikse humanismi meistriteos.

Režissöör: Hirokazu Koreeda
Peaosalised: Lily Franky, Sakura Andô, Kirin Kiki
Jaapan 2018
Filmi pikkus: 02:01
 
Telli film: 
 
Foto: Estinfilm OÜ

“Ärtuemand”

Anne on suurepärane ja pühendunud jurist, kes on spetsialiseerunud laste ja noorukite probleemidele, ning elab pealtnäha täiuslikku elu koos oma arstist abikaasa Peteriga ning kaksikute tütardega.

Nende juurde tuleb elama hilisteismeline Peteri poeg Gustav ning Anne’i eskaleeruv kirg tema vastu viib ta ”imedemaale”, selle avalikuks tulek vallandab aga sündmusteahela, mis ähvardavad ta maailma hävitada.

ÄRTUEMAD uurib samm-sammult traagilise peresaladuse tekkimist ajal, kuidas selle tulemusena tekkinud kirg, iha ja valed varjavad ettekujutlematut dilemma.

Režissöör: May El-Toukhy
Peaosalised: Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper
Taani 2019
Filmi pikkus: 02:08
 
Telli film: 
 
Foto: Estinfilm OÜ

“Ingel”

Carlitos on 17-aastane filmistaari välimusega nooruk – heledate lokkidega ja lapsenäoga. Lapsena ihaldas ta ka teiste asju, kuid alles noorukina andis endast tunda tema tõeline kutsumus – olla varas. Uues koolis kohtub ta Ramoniga, kelle vastu ta tunneb suurt tõmmet ning hakkab tema tähelepanu tõmbamiseks kõvasti eputama. Koos alustavad nad teed avastuste, armastuse ja kuritegude maailma. Tapmine on lihtsalt juhuslik vägivalla kõrvalharu, mis aga lumepallina veerema hakkab, kuni Carlitos lõpuks vahistatakse. Tänu oma ingellikule välimusele hakkab press Carlitost „surmaingliks“ kutsuma. Tänu oma välimusele saab Carlitosest üleöö kuulsus, kuigi arvatakse, et ta on sooritanud kokkuvõttes üle 40 röövi ja 11 mõrva. Hetkel, pärast 46 aastat vanglas, on Carlos Robledo Puch Argentiina ajaloos kõige pikemalt vangis olnud vang.

Režissöör: Luis Ortega
Peaosalised: Lorenzo Ferro, Chino Darin, Daniel Fanegi
 
Telli film:
 

“Elu tähtede keskel”

Sügaval kosmoses, kaugel pärast meie päikesesüsteemi. Monte ja tema väike tütar Willow elavavad täielikus eralduses kosmoselaeva pardal. Erakust mees, kelle range enesedistsipliin on kaitseks ihade eest – tema enda ja ka teiste omade eest – Montest sai tüdruku isa vastu tema tahet. Tema spermat kasutati selleks, et viljastada Boyce’i, üht noort tütarlast, kes sünnitaski tütre. Nad olid vangidest koosneva meeskonna liikmed: kosmosesüüdlased, surmamõistetud. Nad on katsejänesed, kes saadeti missioonile Maale lähimasse musta auku. Nüüd on järele jäänud vaid Monte ja Willow. Ja nüüdseks on Monte muutunud. Oma tütre kaudu kogeb ta esimest korda kõikvõimsa armastuse sündi. Willow kasvab, temast saab noor tütarlaps, siis noor naine. Koos ja üksinda maailmas lähevad isa ja tütar vastu oma saatusele – musta auku, milles lõpetab eksisteerimise nii aeg kui ruum.

Režissöör: Claire Denis
Peaosalised: Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin, Mia Goth, Lars Eidinger, Agata Buzek
 
Telli film:

 

“Maja, mille Jack ehitas”

1970-ndate Ameerika Ühendriigid. Me näeme äärmiselt intelligentset Jacki läbi 5 sündmuse, viie mõrva, mis lasevad Jacki defineerida kui sarimõrtsukat. Me näeme seda lugu Jacki silme läbi. Tema näeb aga igat mõrva eraldi kunstiteosena, ka siis, kui tema väärtegu tekitab talle ümbritsevas maailmas probleeme. Hoolimata faktist, et lõplik ja paratamatu politsei vahelesegamine on juba väga lähedale (mis samal ajal nii provotseerib, kui ka pingestab Jacki), on ta vastupidiselt igasugu loogikale valmis minema üha suurematele riskidele. Filmi vältel kogeme Jacki kirjeldusi oma isikliku seisundi, probleemide ja mõtete kohta läbi tema pidevate jutuajamiste tundmatu Vergega, kes on groteskne segu targutusest segamini peaaegu lapseliku enesehaletsuse ning süvaanalüüsiga Jacki ohtlikust ja riskantsest tegevusest.

Režissöör: Lars von Trier
Peaosalised: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Riley Grabal
Taani 2018
Filmi pikkus: 02:33
Kategooriad: Draama, Mängufilmid, Põnevik
 
Telli film:

 

Seriaal “CoinCoin”

CoinCoin on poiss, kellel on kõver nina, kuuldeaparaat ja uudishimulik pilk. Ta elab Opaalirannikul ja käib oma lapsepõlvesõbraga koos natsionalistliku partei koosolekutel. Tema kunagine armastus, Eve, jättis ta maha ühe tüdruku, Corinne’i pärast.

CoinCoin ja tema sõber Fatso tuiskavad siiani ringi ja tekitavad segadust oma maakonnas, mille elanikud ekslevad mööda paraade, mille on korraldanud naabruses olev karneval. Ühel aasal leiavad poisid huvitava magma, mis näeb välja, nagu oleks taevast alla sadanud. Kirjeldamatu kapten Van der Weyden, keda assisteerib tema truu kaaslane Carpentier, alustab uurimist. Samal ajal ilmub aga ka uusi märke ekstra-tulnukate tegevuse kohta. Extra-tulnukate invasioon on alanud.

Režissöör: Bruno Dumont
Peaosalised: Alane Delhave, Bernard Pruvost, Philippe Jore
Prantsusmaa 2019
Filmi pikkus: 00:52
Kategooriad: Komöödia, Mängufilmid, Ulme
 
Telli seriaal:

 

Lastefilm “Häkker”

Filmi tegevuse keskmes on 13-aastane andekas häkker Benjamin, kes avastab, et tema ema ei saanudki õnnetuses surma, nagu teda oli uskuma pandud. Jäljed viivad kõrgete ametnikeni Taani Salateenistuses ning koos oma uue sõbranna Savannah’ga asub ta närvekõditavale teele, et saada teada tõde oma ema kadumise kohta.

Režissöör: Poul Berg
Peaosalised: Rumle Kærså, Josephine Chavarria Højbjerg, Mille Dinesen
Taani 2019
Filmi pikkus: 01:37
Kategooria: Kogupere- ja lastefilmid
 
Vaata filmi:
Copy

Märksõnad

Tagasi üles