Helge vanaduspõlv või pensionisigadus? Saar ja Sibul vaidlesid teise samba üle (2)

Copy
Hoiupõrsas.
Hoiupõrsas. Foto: Caro/Preuss

Pensioni teise samba arutamine riigikogus algas oodatult teravates toonides, ent kuna koalitsioonil on hääled koos, võetakse eelnõu ilmselt lähiajal vastu. Kas tegemist on mõistliku sammuga  või pensionivandalismiga, selle üle debateerisid seekordses «Esimeses stuudios» riigikogu Isamaa fraktsiooni esimees Priit Sibul ja opositsioonilisse sotsiaaldemokraatide fraktsiooni kuuluv Indrek Saar.

«See, mida valitsusliit Isamaa juhtimisel teeb, on meie arvates sajandi sigadus, sest seda tehakse meie tuleviku arvelt, » arvas Saar. Tema sõnul kavatseb opositsioon pensionireformi eelnõu vastu võidelda koos kõigi ekspertidega, kes on valituse plaani suhtes olnud negatiivselt meelestatud, alates Eesti Pangast ning lõpetades ametiühingutega.

«Kõik on öelnud, et te võtate väga suure riski ja tõukate tegelikult hulka inimesi tulevikus vaesusesse,» heitis Saar Sibulale ette. Lisaks on tulu, mida valitsus pensionireformist riigieelarvesse loodab saada, Saare sõnul küsitav.

Seevastu Priit Sibula arvates mingist sajandi sigadusest ei saa juttugi olla, sest umbes veerand teise pensionisambaga liitunutest tahab sellest lahti öelda ja nende andmete pealt on valitsus oma prognoosid ka teinud.  

«Täna on ju selge, et need inimesed, kes on teeninud palka kas keskmise lähedal või alla selle, siis 20 aastat hiljem on selge, et nende inimeste pension oleks olnud suurem, kui nad ei oleks liitunud teise sambaga,» ütles Sibul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles