Pahameel pensionireformi üle seiskas Prantsusmaa (2)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Mitmel pool Prantsusmaal läksid meeleavaldused pensionireformi vastu eile vägivaldseks. Pildil protestijad Nantes'is, kus politsei lasi käiku ka pisargaasi. 
Mitmel pool Prantsusmaal läksid meeleavaldused pensionireformi vastu eile vägivaldseks. Pildil protestijad Nantes'is, kus politsei lasi käiku ka pisargaasi. Foto: Sebastien Salom-gomis/afp/scanpix

Suurem osa koole jäi suletuks, ühissõidukid ei liikunud, lennuliiklus oli häiritud, meditsiiniasutustes nappis personali, turistid ootasid asjatult pääsu Eiffeli torni – eile alanud Prantsusmaa viimaste aastakümnete ulatuslikum streik halvas suure osa riigist, kuna pensionisüsteemi reformi vastustavad ametiühingud otsustasid oma meelsust väljendada, enne kui muudatuste sisu on isegi teada.

Streigipäeva hommikul olid Pariisi tänavad ebatavaliselt tühjad. Paljud inimesed otsustasid olukorras, kus suurem osa metrooronge, busse ja tramme seisis, pigem kodus töötada. Et streikis pool algkooli- ning 42 protsenti põhikooliõpetajatest, pidi koju jääma ka suur osa lapsevanemaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles