Berliini mõrv pingestab Saksamaa ja Venemaa suhteid (1)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Mullu oktoobris kohtusid Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Venemaa president Vladimir Putin Istanbulis, et arutada Süüria kodusõja lahendamist. Tänasel kohtumisel Pariisis on kõne all Ukraina konflikt, aga ka eelmisel nädalal Saksamaalt väljasaadetud Vene diplomaatidega seoses lahvatanud tüli.  FOTO: Murad Sezer/reuters/scanpix
Mullu oktoobris kohtusid Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Venemaa president Vladimir Putin Istanbulis, et arutada Süüria kodusõja lahendamist. Tänasel kohtumisel Pariisis on kõne all Ukraina konflikt, aga ka eelmisel nädalal Saksamaalt väljasaadetud Vene diplomaatidega seoses lahvatanud tüli. FOTO: Murad Sezer/reuters/scanpix Foto: MURAD SEZER/REUTERS/Scanpix

Täna Pariisis toimuvat Normandia formaadi tippkohtumist, kus arutatakse Ukraina konflikti lahendamist, varjutavad Gruusia kodaniku mõrva tõttu pingeliseks muutunud suhted Venemaa ja Saksamaa vahel.

Kui Ukraina tuleviku üle peavad ühiselt aru Saksamaa, Prantsusmaa, Venemaa ja Ukraina liidrid, siis veel enne kohtuvad omavahel Saksa liidukantsler Angela Merkel ja Venemaa president Vladimir Putin. Merkeli pressiesindaja sõnul on kohtumise keskpunktis eelmisel nädalal langetatud otsus saata Saksamaalt mõrva tõttu välja kaks Venemaa diplomaati.

Nimelt teatas Saksamaa välisministeerium kolmapäeval, et pärast kolm kuud kestnud uurimist on alust arvata, et Venemaa luureteenistusel oli roll 40-aastase Gruusia kodaniku ja Tšetšeenia sõja veterani Zelimhan Hangošvili tapmises 23. augustil Berliinis Kleiner Tiergarteni pargis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles