Fotod Jüri Luik: Araabia Ühendemiraadid on Eestile usaldusväärne ja oluline koostööpartner

Postimees
Copy

Kaitseminister Jüri Luik kohtus täna Araabia Ühendemiraatide asekaitseminister Mohammed Bin Ahmed Al Bawardiga, et arutada julgeolekuküsimusi Lähis-Idas ja olukorda Hormuzi väinas. Samuti kohtus Luik kaitsetööstusettevõtjatega ja esines võtmekõnelejana Abu Dhabis konverentsil Digital Next tutvustades Eesti e-valitsemist ning küberkaitsealast tööd.

«Araabia Ühendemiraadid on Eestile usaldusväärne ja oluline koostööpartner. Näiteks kaitsetööstusmess IDEX on Eesti ettevõtjatele atraktiivne võimalus ärisuhete sõlmimiseks nii Lähis-Idas kui ülemaailmselt. Viimastel aastatel toimunud kõrgetasemelised visiidid on aidanud kaasa koostöö tõhustamisele,» ütles kaitseminister Luik.

Visiidi raames pidas Luik loengu kohalikus Diplomaatide Akadeemias, milles keskendus NATO rollile konfliktide lahendamisel.

Ministriga koos esindasid Abu Dhabis Eestit Eesti Kaitsetööstusliidu nõukogu esimees Taavi Veskimägi ning äridelegatsioonis ettevõtted BHC Laboratory ning Threod Systems.

«Eesti jaoks on Lähis-Idas ja eriti Araabia Ühendemiraatides väga head väljavaated koostööks just IKT valdkonnas ning kaitsetööstuses,» lisas kaitseminister. «Eesti paviljon on esindatud järgmisel aastal Dubais EXPO 2020 IKT ning ka kaitsealase innovatsiooni teemadega.»

Visiidi käigus kohtus Luik ka sel sügisel Eestit väisanud Abu Dhabi digiarengu ameti peadirektori Dr Rauda Al-Saadiga, Tawazun Majandusnõukogu tegevjuhi Tareq Abdul Raheem Al Hosani ja AÜE kaitseettevõtete nõukogu esindajatega.

Eesti ja AÜE vahel allkirjastati küberkoostöö-alane vastastikuse mõistmise memorandum 2016. aasta aprillis. Eesti kaitsetööstusettevõtted on alates 2015. aastast osalenud koostöös EASiga piirkonna suurimal kaitsetööstusmessil IDEX ning mehitamata süsteemide messil UMEX. EKTL sõlmis 2019. aasta alguses vastastikuse mõistmise memorandumi AÜE kaitseettevõtete erialaliiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles