Netikommentaatorite vastu võitlev advokaat Robert Sarv on ulatusliku rahapesu süüdistusega kohtu all (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Vandeadvokaat Robert Sarv.
Vandeadvokaat Robert Sarv. Foto: Erakogu

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab ettevõtjat Jaago Roosmanni ja vandeadvokaat Robert Sarve ulatuslikus ning grupis toime pandud rahapesus.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kauri Sinkevicius ütles Postimehele, et rahapesu eelkuritegu oli süüdistuse järgi soodustuskelmus. See seisnes selles, et Jaago Roosmann ja veel kaks inimest petsid äriühingu nimel PRIAlt välja investeeringutoetuse ligi 100 000 eurot, mis investeeriti ühe kinnistu arendamisesse. Investeerimisobjekti maksumust näidati kallimana kui see oli ja seetõttu ei tasutud nõutavat omaosalust. Soodustuskelmuse süüdistus on esitatud teises kriminaalasjas.

Süüdistuse järgi varjasid Jaago Roosmann ja Robert Sarv selle kinnistu päritolu, tõelist olemust ning omandiõigust, et vältida teises kriminaalasjas kinnistu arestimist ja konfiskeerimist. Süüdistuse kohaselt võõrandasid Roosmann ja Sarv selleks kinnistu erinevate äriühingute kaudu uuesti enda kontrolli all olevate ettevõtete omandisse. Sellega panid nad toime rahapesu. Kohus on kinnistu prokuratuuri taotlusel rahapesu objektina arestinud.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Kristiina Laasi sõnul toimus esmaspäeval korraldav istung, kus süüdistuse sisu veel ei arutatud. «Esialgu võtab kohus seisukoha, kas süüdistust rahapesus hakatakse arutama eraldi kohtumenetluses või liidetakse see eelkuriteo ehk soodustuskelmusega seotud kohtuasjale. Sellest sõltub menetluse edasine käik,» ütles Laas.

Robert Sarv on varem kohtu ette viinud näitleja Marika Korolevi mõnitanud kommentaatorid. Korolev nõudis ämmaemandate ühingu portaalilt Perekool välja teda 2015. aastal solvanud kommentaatorite IP-aadressid, kes pidid seepeale hüvitama talle tekitatud moraalse kahju. Samuti esindab Sarv seksuaalkasvatajat Rita Holmi, kes nõuab teda laimanud kommentaatoritelt 1100 euro suurust kompensatsiooni.

Samuti palkas Sarve ennast esindama endine IT- ja väliskaubandusminister Marti Kuusik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles