German Marshall Fundi teadur: NATO ei pruugi kesta igavesti (15)

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Eile Afganistanis Herati provintsis musitseerinud sõjaväeorkester tähistas seda, et Itaalia võttis NATO missiooni seal järgmiseks kuueks kuuks enda juhtida. 
Eile Afganistanis Herati provintsis musitseerinud sõjaväeorkester tähistas seda, et Itaalia võttis NATO missiooni seal järgmiseks kuueks kuuks enda juhtida. Foto: Jalil Rezayee/epa/Scanpix

NATO ei kao kindlasti lähipäevil või aastail, kuid seisab siiski praegu silmitsi probleemidega, mis võivad viia alliansi languseni, hoiatab Bruno Lété mõttekoja German Marshall Fund Brüsseli harust.

Kui tähtis tundub teile Washington Posti sellenädalane uurivate lugude pakett, mis paljastab, et USA sõjavägi teadis, et nad ei ole Afganistanis võidukursil, aga võltsisid sellegipoolest edulugu?

Ma ei ole kindel, et seal eriti uudisväärtust on. Usun, et kõik said aru, et Afganistani kampaania on väga kompleksne ja seal pole saavutatud mingeid võite. On hea põhjus, miks praegu Talibaniga läbi rääkida tahetakse: siht on status quo hoidmine. Igaüks, kes pisutki sõjalist strateegiat mõistab, saab sellest aru. Suurt uudist seal pole.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles