Kadri Simson ei pea tabuks võimalikku põlevkiviõli eelrafineerimistehast

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: ARIS OIKONOMOU/AFP/Scanpix

Eestis on vajadus põlevkivienergeetikat kokkutõmmata ning kliima säästmiseks hakkavad keskkonnanõuded Euroopa Liidus (EL) kiirelt karmistuma, Simson ei pea selles kontekstis võimalikku põlevkiviõli eelrafineerimistehase plaani siiski tabuteemaks, vahendas «Aktuaalne kaamera». 

«See, et me põlevikivist enamat väärtust välja võtame, ei peaks kindlasti olema mingi tabu,» sõnas Simson ja lisas, et loomulikult iga investeering tuleb ära kaaluda selle vastu, mis on võimalikud turuolukorrad. 

«Puhtalt põlevkiviõli puhul me teame, et seda kasutatakse merenduses, aga tuleb silmas pidada seda, et Euroopa Liit ise oma merenduse sektorile paneb peale karmimad piirangud kui täna on,» lisas ta, vastates küsimusele, ega eelarfineerimistehase plaan pole riskantne, arvestades ELi karmistuvat kliimapoliitikat.

«Eks need võimalused tuleb läbi analüüsida 2020. aasta kevadeks. Ühtegi sellist otsust Eesti valitsuse poolt, et me hakkaksime rajama põlevkivi rafineerimise tehast, täna langetatud ei ole,» kinnitas Ratas, ent peaministri sõnul on esimene võimalus Eesti süsiniku jalajälje vähendamises tuuleenegreetikas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles