Probiootikumid: viis kuidas tugevdada tervist kasulike bakteritega

Copy
Foto: MyRoom OÜ

Tänapäeva ebatervislik eluviis nagu suitsetamine, liigne alkoholi tarvitamine, ülesöömine, vähene liikumine ja vähene puhta joogivee tarbimine, stress, negatiivsed emotsioonid ja medikamentide tarvitamine põhjustavad mitmeid tõsiseid seede- ja soolestikuhädasid. 

Rikutud mikrofloora kui paljude haiguste algallikas

Peamised rikutud mikrofloorast ehk düsbakerioosist tulenevad haigused on näiteks:

- kõhukinnisus
- krooniline mao- ja kaksteistsõrmiksoole põletik
- erineva päritoluga diarröad (kõhulahtisused)
- imendumishäired peensooles
- jämesoole kroonilised haigused ja allergiad teatud toiduainetele
- nõrkus ja jõetus
- depressioon ja meeleolu kõikumised

Tõsiselt rikutud mikrofloora tunnusteks on veel lisaks söögiisu tugev kõikumine, halb lõhn suus, paksenenud keel, praod suunurkades, suurenenud higistamine, nõrkus, närvilisus, südametegevuse puudulikkus, korrapäratu roojamine, valud kõhus, peapööritus, juuste väljalangemine, küünte deformeerumine, lööve, näonaha muutumine hallikaskollaseks, allergilised reaktsioonid jne.

Probiootikumide kasulikkus

Kui soolestiku mikrofloorat on hõivanud kahjulikud bakterid, siis on ilmtingimata vajalik tõsta sooletiku kasulike bakterite arvu. Probiootilised piimhappebakterid pärsivad patogeensete bakterite ja pärmseente toksilist toimet ning taastavad soolestiku mikrofloora tasakaalu.

Samuti osalevad probiootikumid aktiivselt toitainete lõhustamises ja imendumises, normaliseerivad seedimist ja seedekulgla tööd, pärsivad patogeensete mikroobide tegevust, kaitsevad organismi nende elutegevuse toksiliste jääkide eest ning hoiavad ära ainevahetushäired.

Toitumisnõustaja Elis Nikolai toob välja: “Tugeva immuunsüsteemi jaoks on väga oluline hoida soolestiku mikrofloorat tasakaalus ja seda aitab saavutada üleüldine tervislik  toitumine ning piisav naturaalsete probiootikumide osakaal toidus. Muidugi võib probiootikume ka toidulisandina juurde võtta, kuid eesmärk võiks olla rikastada oma igapäevast toidulauda loomulikul viisil fermenteeritud ja hapendatud toitudega. Nagu näiteks hapendatud kapsas, hapukurk, keefir/jogurt, muidugi kombucha, kimchi, miso ja tempeh. Nimetatud toidud võiksid Sinu menüüs olla vähemalt 4-5 korda nädalas.”

Tugevam immuunsüsteem probiootikumidest

Arvestades, et immuunsüsteem toetub ka oluliselt meie mikrobioomile, siis ei ole halb mõte seda toetada, lisades oma menüüsse kasulike bakterite tüvesid ning varustades neid vajalike toitainetega nagu kiudained. Antud hetkel näitab tõenduspõhine meditsiin, et teatud probiootikumid aitavad võidelda viirus- ja bakteriaalsete nakkuste ning allergiate vastu.

Seni tehtud uuringud viitavad, et probiootikumid vähendavad hingamisteede- ja seedetraktiga seotud põletike riski ja lühendavad nende kestvust. Samuti on jõutud järeldusele, et probiootikumid leevendavad kõhulahtisust ja aitavad ka vältida vaimse tervise probleeme nagu depressioon.

Probiootikumide mõju ulatub tunduvalt kaugemale kui lihtsalt seedetegevuse korrastamine:

- leevendavad nad antibiootikumidest tingitud või reisi ajal esineda võivaid seedeprobleeme;
- tugevdavad immuunfunktsiooni;
- vähendavad üldiseid põletiku- ja oksüdatiivse stressi näitajaid ning organismi ülitundlikkust;
- parandavad naha tervist ja leevendavad nahahaigusi;
- alandavad vererõhku ja korrigeerivad vere kolesteroolisisaldust;
- leevendavad kesknärvisüsteemi hõlmavaid tervisehäireid (ärevus, depressioon, autism, sundkäitumishäire) ning parandavad mälu;
- aitavad väljutada organismist kahjulikke ühendeid ning vähendavad seeläbi ka kasvajate riski

Kombucha kui tõeline probiootikumi rikas imeravim

Kombucha on iidsete traditsioonide järgi pruulitud teeseenejook, mis sisaldab naturaalseid ensüüme, vitamiine ja probiootikume. Kõhule kasulikud bakterid aitavad kaasa seedimisele ning seeläbi tervendavad keha ja vaimu. 

Teeseenejoogiga koos käivad väited, et jook ravib AIDS-i, vähki, ateroskleroosi, diabeeti, alandab vererõhku ja stimuleerib immuunsüsteemi.

Foto: MyRoom OÜ

SUN 365 kombucha - tuhanded probiootikumid ühest pudelist

SUN 365 kombucha tegemisel oleme säilitanud iidse tootmismeetodi. Tänu sellele sisaldab üks pudel umbes miljard probiootikumi ja selle valmistamiseks kulub 30 päeva.

SUN365 kombucha:

100% orgaaniline: valmistatud ainult    sertifitseeritud orgaanilisest koostisosast

- pastöriseerimata, looduslikult kääritatud ja looduslike mullidega
- madala kalorsusega, looduslikult gaseeritud
- sisaldab häid baktereid - ideaalne alternatiiv traditsioonilistele suhkruga täidetud gaseeritud jookidele.
- Tänu siidrise maitsele võib see olla isegi ideaalne asendaja õllele, siidrile või šampanjale.

Kombucha on mittealkohoolsete jookide turul üks kiiremini kasvavaid tooteid. USA-s on Kombucha vallutanud juba üle 30% mahla ja limonaadi riiulitest. Teaduslikud uuringud tõestavad, et tuhanded probiootikumid teevad kombuchast ühe tervislikuma joogi, mis mitte ei paranda ainult seedimist ja aju funktsioone, vaid aitab ka meie immuunsussüsteemi tugevdada.

Valikut igale maitsele - 3 erinevat Kombucha kooslust

1. Traditsiooniline SUN365 kombucha: sisaldab endas mahepõllul valmistatud kombucha teed ja Jaapani rohelise tee lehtesid. Just nii nagu seda tehti ka tuhandeid aastaid tagasi.

2. Coffee Bean SUN 365 kombucha: tee, mis on kääritatud orgaaniliste premium kohvioadega (pärinevad Brasiiliast, Peruu, Etioopiast). Ideaalne lahendus kohvisõpradele.

3. Melissi - ürdi SUN365: Kombucha tee koos maitsetaimede ja varakevadise orgaanilise rohelise "Bancha" teelehega. Neile, kes otsivad pehmet kosutust ja värskendust.

Tooted on saadaval R-kioskites üle Eesti!
Copy
Tagasi üles