Herem ajateenistusest: me karjatame neid nagu väikeseid lapsi (2)

Copy
Martin Herem.
Martin Herem. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem ütles «Esimeses stuudios,» et praegu puudub ajateenistujatel initsiatiiv ning selle muutmiseks tuleks neile anda rohkem otsustusvõimet, et siis õnnestuda või ebaõnnestuda. 

«Kõik, mis me ajateenistuses teeme, peab kodanikku paremini ettevalmistama riigikaitseks. Kõik, mis seda ei tee, siis tekib küsimus, miks me selle peale aega või ressursse raiskame,» lausus Herem, lisades, et kui juhtubki nii, et päevakava järgi teisipäev või kolmapäev on vaba, miks peab see inimene järgmist hommikut ootama kasarmus, kui ta võiks minna välja, mitte just koju, vaid näiteks kinno, sportmängu vaatama iseseisvalt. 

«Me näeme praegu õppekogunemistel - ja see on väikene puudus -, et reservväelased pärast aastaid kodus olemist oskavad ja teavad väga palju asju, mida nad peavad tegema, aga initsiatiiv on neil kehv,» lisas kindralmajor. 

«Nad ei saa sellest aru, et nemad ongi need, kes selle võidu peavad välja võitlema. Ma arvan, et see tuleb sellest, et me karjatame neid nagu väikeseid lapsi. Nendele tulebki anda rohkem õnnestumise, ebaõnnestumise võimalust, ise otsustamist ja kasvatada sellega vastutustunnet,» rääkis Herem. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles