Sõidutund nutu äärel, käsi põlvel (10)

Kerttu Kirjanen
, reporter
Copy
Ohvrite sõnul jätsid nad käperdamisest ja vaimsest terrorist autokoolile ja politseile teatamata, kuna kartsid uusi ­ebameeldivusi.
Ohvrite sõnul jätsid nad käperdamisest ja vaimsest terrorist autokoolile ja politseile teatamata, kuna kartsid uusi ­ebameeldivusi. Foto: Erik Prozes

Noored naised kardavad autokooli minnes sõiduõpetajate ägestumist, ent satuvad hoopis seksuaalse survestamise lõksu.

Autojuhiloa tegemine peaks olema kogemus, mis ei too kaasa hingelisi traumasid, kuid selgub, et noortele naistele on see justkui loterii, milles osalejal on suur šanss sattuda seksuaalse ahistamise ohvriks. Postimehega jagasid oma lugu kolm naist, kes kõik käisid Atlanta autokoolis. Neil kõigil oli eri sõiduõpetaja ning Postimehele teadolevalt töötab vähemalt üks õpetajatest ikka Atlanta autokoolis, mis reklaamib end Tallinna autokoolide eliiti kuuluvana ja kinnitab, et õppijatele pakutakse kõrgetasemelist sõidukoolitust. Oma trumbiks nimetab kool nooruslikku ja sõbralikku kollektiivi. Sõiduõpetajad on kodulehel oleva kirjelduse järgi rahuliku meele ja pikaajaliste kogemustega.

Õpetamise asemel Tinder

Mari (kõigi õpilaste nimed on muudetud) läks autokooli 2015. aastal, olles 17-aastane. Mari suurim hirm oli sattuda õpetaja juurde, kes häält tõstab, kuid esimeses sõidutunnis avastas ta oma rõõmuks, et 30ndates õpetaja on tore ja jutukas. Paari sõidutunni järel hakkas Mari end aga ebamugavalt tundma. Sõiduõpetaja rääkis pidevalt, kuidas ta tahaks noore naisega mere ääres šampust juua ja päikeseloojangut vaadata. Mari lootis, et sõiduõpetaja on lihtsalt veidra huumorisoonega, ning kuigi ta tundis end tema seltskonnas ebamugavalt, ei teinud sellest suurt numbrit. Kui veidratele kommentaaridele lisandusid peagi ka puudutused, ehmus Mari tõsiselt.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles