Tatari tänava toimetusemaja algas kahest toast

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Vaade majadele Tatari 23/25, kust Postimees 2000. aastal ära kolis. Praeguseks on majad lammutatud.
Vaade majadele Tatari 23/25, kust Postimees 2000. aastal ära kolis. Praeguseks on majad lammutatud. Foto: Peeter Langovits

Tollase Tartu lehe Edasi esimese Tallinna korrespondendi töötõend on välja antud 24. juulil 1989, meenutab asjaosaline Kalle Muuli. Täpset Tatari 23/25 majja kolimise aega enam ei mäletatagi, sest esialgu töötas Muuli kodus, kontorit polnudki.

„Kodutelefonilt lugesin Asta Niinemetsale Tartusse tekste ette, ta lindistas teises otsas ja kirjutas siis lindilt maha. Vahel, kui olid pikemad ja mitte eriti pakilised tekstid, käisin ETAs faksimas. Seal oli ainus faks terves Tallinna linnas, mida sain kasutada,“ meenutas Muuli.

Majal oli soklikorrus ja veel kaks korrust. Postimehe tubadega samal korrusel olid Eesti Ekspress, AGE reklaamibüroo ja veel mingid ettevõtted. Muuli meenutuse järgi asus nende vastas Ekspressi raamatupidamine, kus „rublad olid sõna otseses mõttes seina äärde riita laotud, sellised paari meetri pikkused ja vast meetri kõrgused rublapakkide riidad olid seina ääres kassapidaja leti taga, kui palka maksti. Kassapidaja võttis riidast rublasid ja luges palga või honorari letile“.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles