Politsei hoiatab: idapiiri ületusel võivad tekkida järjekorrad

BNS
Copy
Narva piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Ida prefektuur hoiatab, et kuna aastavahetust Eestisse veetma tulnud idanaabrite hulk on suur, võib idapiiri ületusel tekkida järjekorrad. 

«Mõned korrad aastas võib piiriületajate arv seoses erinevate pühadega kahekordistuda. Piiripunktide ametnikud on nendeks olukordadeks valmistunud ja annavad endast maksimumi, et ajutist survet leevendada. Kuid kui on palju turiste, siis on ka järjekorrad vältimatud,» märgivad korrakaitsjad sotsiaalmeedias. 

La lõppenud aastavahetus tõi  Eestisse palju turiste. «Kui tavapäraselt ületab Narvas piiri ligikaudu 12 000 inimest ööpäevas, siis ainuüksi 3. jaanuaril ületas piiri 22 755 inimest. See on pea 4000 inimest rohkem kui eelmise aasta 3. jaanuaril. Varsti hakkavad aga Eestisse pühi tähistama tulnud inimesed tagasi sõitma,» teatas Ida prefektuur. 

Korrakaitsjad soovitavad piiriületuseks varuda aega ning broneerida piiriületuse aeg varakult veebilehel www.eestipiir.ee. «Jälgige reaalajas piiripunktide olukorda veebilehelt www.eestipiir.ee ja võimalusel kasutage Luhamaa või Koidula piiripunkti.

Kui teil on väliskülalisi, kes kavatsevad välispiiri ületada, siis paluge neil varakult broneerida piiriületusaeg ja tuletage neile meelde, et Eestist väljumisel on ooteala läbimine kohustuslik,» soovitavad korrakaitsjad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles