Kohalik vaade Sardiinid võitlevad Itaalia tänavatel Salviniga (1)

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Novembri keskel tulid Sardiinid esimest korda välja Bologna keskväljakul. 24 tundi varem sotsiaalmeedias rahvast parempopulismivastasele meeleavaldusele kutsunud noored lootsid, et suudavad välja meelitada kasvõi ühe inimese rohkem kui Liiga esimees Matteo Salvini oma valimiskogunemisel. Tegelikult lõid nad Salvini koosolekut peaaegu kaks korda.
Novembri keskel tulid Sardiinid esimest korda välja Bologna keskväljakul. 24 tundi varem sotsiaalmeedias rahvast parempopulismivastasele meeleavaldusele kutsunud noored lootsid, et suudavad välja meelitada kasvõi ühe inimese rohkem kui Liiga esimees Matteo Salvini oma valimiskogunemisel. Tegelikult lõid nad Salvini koosolekut peaaegu kaks korda. Foto: Marcello Coslovi/ap/scanpix

Kahe aasta kestel, mil paremäärmuslik populist Matteo Salvini ja tema Liiga on Itaalia poliitikas teinud uskumatut tähelendu, pole ükski vastane suutnud neile isegi lähedale saada. Vähemalt mitte seni, kuni rambivalgusesse ilmusid Sardiinid.

Seltskond noori Bolognast mõistis järsku, et kõrgelt intellektuaalsuse troonilt rahvale jutlust pidavad vasakpoolsed ega lihtsalt käed üles tõstnud ja alla andnud mõõdukad parempoolsed ei suuda seljatada äärmuslikku liikumist, mis on enda kütkeisse haaranud suure hulga inimesi kõigist ühiskonnaklassidest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles