Kelly Sildarut hakkab juhendama tema poiss-sõber (13)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Kelly SIldaru
Kelly SIldaru Foto: SCANPIX

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru pikalt kestnud treeneriotsing on saanud vähemalt ajutise lahenduse. Selle hooaja võistlusteks valmistub ta oma poiss-sõbra, 22-aastase Mihkel Ustavi näpunäidete järgi.

Kogu senise sportlastee isa Tõnis Sildaru käe all treeninud 17-aastane Kelly Sildaru oli uut treenerit otsinud pikka aega. Senine mudel, kus Kelly Sildaru on sportlane, tema isa Tõnis Sildaru treener ning 13-aastane vend Henry abitreener, enam ei töötanud, sest ka perekonna noorima võsukese ambitsioon on võistelda õe eeskujul suurel areenil. Pole ju saladus, et Sildarude unistus on osaleda üheskoos 2022. aasta Pekingi taliolümpial.

Seega hakati umbes kolme aasta eest mõtlema, kuidas leida kuldne kesktee, mis sobiks pere mõlemale lapsele. Et otsus tuleb vastu võtta võimalikult ruttu, sai selgeks sügisel Uus-Meremaal. Konkurendid, kes veel aasta eest Henry Sildarule pika puuga kaotasid, olid temaga samal tasemel. Tõnis Sildarule oli see märk, et poeg vajab rohkem tähelepanu. Muidu läheb seni tehtud töö raisku ja olümpia jääbki unistuseks, eriti meeste armutus konkurentsis.

Põlvevigastus tuli teise treeneri käe all

Loogiline oli leida uus treener Kelly Sildarule, kes on vennast neli aastat vanem ning kohaneks uue inimesega hõlpsamalt. Vähemalt nii võis eeldada. Paraku osutus ülesanne keerulisemaks, kui kõrvalt vaadates võiks tunduda. Oma osa oli selles ka saatuslikul septembripäeval, mis jättis Kelly Sildaru 2018. aasta Pyeongchangi olümpiamängudest eemale.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles