Ingrid Rüütel: ootan tugevat maarahva erakonda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Rüütel
Ingrid Rüütel Foto: Toomas Huik

Proua Ingrid Rüütel meenutas aasta eredaima sündmusena laulupidu, uuelt aastalt ootas ta aga sellise erakonna esilekerkimist, mis ühendaks maarahvast ja rahvuslikult mõtlevaid inimesi.

«Enim meelde jäi vabariiklik noorte laulu- ja tantsupidu kui väga rõõmustav ja tähenduslik sündmus. Ma ei hakkaks siin arutlema selle üle, kas lauluväljak oli tantsupeoks parim paik, ilmselt mitte, kuid see on eelkõige tehniline küsimus,» leidis proua Rüütel.

«Kogu programm ise – laulud, tantsud, võimlemiskavad ning nende esitus olid vaimustavad. Suurim tänu programmijuhile Raul Talmarile ning peakorraldajatele – Veronika Portsmuthile ja Märt Agule, samuti kõigile dirigentidele ja tantsujuhtidele, lauljatele, tantsijatele ja võimlejatele!» ütles Rüütel.

«Kõige rohkem rõõmustaski noorte osalejate eneste innukus ja entusiasm. Laulu- ja tantsupeod pole lihtsalt suured kontserdid, vaid eesti kultuuri olulised märgid, mis loovad ja tugevdavad rahvuslikku identiteeti, kindlustavad kultuurilist järjepidevust. Kui noored eesti keelt ja kultuuri hoiavad ja edasi kannavad ning jäävad truuks oma kodumaale, võib uskuda eestluse tulevikku.»

Uuelt aastalt ootas ta tugeva maarahva erakonna esilekerkimist. «Erakonna, mis ühendaks Eesti maarahvast ja teisi rahvuslikult mõtlevaid inimesi ühiste eesmärkide nimel,» ütles ta.

«Killustatus erinevate vaadetega parteide vahel või hoopis poliitikast irdumine ei taga maarahva huvide piisavat esindatust Eesti ja Euroopa majanduspoliitilise maastiku kujundamisel. Kogu elu koondumine suurlinnadesse, nagu mitmed pealinna arvamusliidrid soovitavad, võib saada Eesti rahvusele hukatuslikuks. Loodan, et see ei teostu kunagi,» arvas proua Rüütel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles