Kohus saatis kaks pudelit viina röövinud mehe 4,5 aastaks vangi (5)

Copy
Foto: Mihkel Maripuu

Kohus mõistis nelja ja poole aasta pikkuse vanglakaristuse mehele, kes röövis novembris Kohtla-Järvel poe turvameest tapmisega ähvardades kaks pudelit viina.

44-aastane mees varastas eelmise aasta 27. novembri hommikul Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Puru teel asuvast toidupoest kaks pudelit viina. Kui turvamees sekkus, ähvardas röövel turvamehe tappa ning põgenes sündmuskohalt. Politsei leidis mehe lähikonnast ning pidas ta kahtlustatavana kinni.

Kohus võttis ta eeluurimise ajaks vahi alla, teatas Viru ringkonnaprokuratuur. Prokuratuur esitas talle süüdistuse röövimises, mis on toime pandud vägivallaga, relvaga ähvardades ning isiku poolt, kes on varem toime pannud röövimise. Lisaks esitati mehele süüdistus asja omastamises.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Sergei Listovi sõnul on süüdistatavat varem korduvalt kriminaalkorras karistatud, sealhulgas sarnaste kuritegude eest.

Viru maakohus tunnistas mehe 13. jaanuaril kokkuleppemenetluses süüdi ning mõistis talle liitkaristuseks neli aastat ja kuus kuud vangistust.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles