Žürii valis välja kolm aasta pressivideo nominenti

Postimees
Copy

«Aasta pressivideo 2019» konkursi raames valis žürii täna toimunud koosolekul 37 töö hulgast välja kolm nominenti: Postimehe video ja kaks Delfi TV videot.

Esimene nominent on Delfi TV video «Emmed trimmi: kuidas ilukliinikud jahivad värskeid emasid», mille autoriks on Piia Osula, Kadri Nikopensius, Joonatan Allandi, Georg Madis Puhm. Delfi TV ajakirjanik Piia Osula külastas kolme sellist paketti pakkuvat ilukliinikut, et saada aimdust nende nõudlusest. 

Teiseks nominendiks on Postimehe video «Hongkonglased olid valmis surema, meie mitte», mille autorid on Erik Tikan ja Sander Punamäe. Tegemist on  videolooga, mis räägib Hong Kongi meeleavaldustest ning Hong Kongi polütehnikumi piiramisrõngast pääsemisest.

Kolmandaks nominendiks on Delfi video «Mirkko Moisari 10 raundi: lugu sellest, kuidas poksiringis vankumatuna püsida», mille autoriks on Jaanus Lensment. Mirkko Moisar on võitlussportlane, kelle tegemised publikule alati korda lähevad. 18. veebruaril Tondiraba jäähallis toimunud võitlusüritust peeti tol õhtul esmakordselt Eestis kaheksa mehe turniir, mis tähendab, et turniiri võitja pidi ühe õhtu jooksul astuma ringi kolm korda. Iga matš kestis 3×3 minutit.

Eesti Pressifotograafide žüriis osalesid esimehena Eesti dokumentalist, stsenarist, filmiprodutsent ja ajaloolane Riho Västrik, Eesti Rahvusringhäälingus Aktuaalse Kaamera toimetaja Hannes Sarv ja Delfi tegevtoimetaja Tarmo Paju.

Konkurss «Aasta pressivideo» toimub tänavu kuuendat korda ning võitja kuulutatakse välja ja preemia antakse üle 6. märtsil Tallinnas Õpetajate majas toimuval pressipeol. Aasta pressivideo võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles