Saunum toob tänapäevastesse saunadesse maalähedast võlu

Saunum
Copy

Eestlased ja saun on käinud kokku aastasadu. Ehtsast suitsusauna pehmest ja pikast leilist inspireeritud edulugu Saunum pakub maalähedast saunakogemust iga eestlase koju ning avas äsja esimese esindusstendi.

Eestlased teavad sünnist saati sauna tervendavat ja puhastavat mõju. Kuidas aga tänapäevastesse saunadesse tuua tagasi algupärane sauna olemus?

Saunumi idee taga on Andrus Vare, kes soovis lahendada lihtsat probleemi – kuidas vabaneda saunas külma ja kuuma õhu kihistumisest. Ühtlane temperatuur saunas pole mitte ainult mõnus, aga soodustab ka tervislikku aktiivsemat higistamist ning on tervislik vereringele ja liigestele. Nii sündis Saunumi tehnoloogia, mis aitab hoida pehmet saunakliimat. Täna on võimalik seadmeid uudistada ja oma käega katsuda Järve keskuse Saunamaailmas. Saunumi esimene esindusstend avati pidulikult möödunud reedel.

Milline on Eesti saunakultuur ja kuidas Saunum on tänase eduni jõudnud? Vastab Saunumi turundusjuht Dagne Tippi.

Millised on eestlaste saunaeelistused?

Viisime alles hiljuti läbi tarbijauuringu, milles selgusid peamised sauna meeldivuse põhjused – saun on tervislik ja mõjub lõõgastavalt, avab poorid ja mõjub nahale hästi. Uuringust tuli välja ka, et eestlastele ei meeldi liiga palav saun, kõrvetav leili kuumus ega ka kuiv õhk, mis ei võimalda pikalt saunas viibida. Peamiselt eelistatakse 80-100-kraadist sauna. Need on kõik aspektid, millega oleme ise arvestanud tehnoloogiat arendades.

Mida toob tulevikutehnoloogia saunamaailmas?

Tulevikutehnoloogia saunades võiks tuua elektrikeriste maailmas suurema kivimahu enamus keristele ning täpsema, mitmeastmelise, sujuvama temperatuurireguleerimise. Viimase abil saab välistada selle, et ruumi jaoks liiga võimsa elektrikerise puhul köetakse kuumaks ruum, kuid kivid jäävad ikka külmaks. Puukeriste maailmas tulevad kindlasti vähemalt kolmekäigulised kerised, et ära kasutada efektiivsemalt suitsugaaside energiat. Praegu köetakse paljude keristega "korstnaid". Samuti täpsema ventilatsiooni reguleerimise, millega tagatakse tervislik õhukvaliteet.

Mis on olnud Saunumi suurimad arengud?

Saunum on tegutsenud juba mõnda aega, aga siiani peamiselt arendusega tegelenud. Meie suurim rõõm arendusprotsessis oli võita Prototroni auhind 207 Start-Up’i seas. Kõrvust-tõstva tagasiside saime siis, kui kohtusime Soome Saunaliiduga ja tunnustati meie tehnoloogilist lahendust, kuna oleme sellega ära lahendanud probleemi, mida on nende sõnul juba viimased 100 aastat üritanud kõrvaldada. Lisaks oleme välja töötanud mitu erinevat mudelit, et katta klientide erinevaid vajadusi. Seega suuremaid arenguid, millega oleme rahul, on rohkem kui üks.

Tule uudista Saunumi tooteid Järve keskuse Saunamaailmas või tutvu meie loo ja lahendustega kodulehel.

Copy
Tagasi üles